Nova vest
Košarka

Subota, 05.10.2013.

17:21

Radnički razbio Cibonu u Zagrebu

Košarkaši Radničkog sjajno su otvorili sezonu u ABA ligi pobedivši Cibonu u Zagrebu sa 82:66.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Miroslava Nikolića kontrolisala je igru i rezultat tokom svih 40 minuta, u nekoliko navrata bilo je i +20, pa je pobeda srpskog tima apsolutno zaslužena.

Muftau Jaru bio je sjajan kod Kragujevčana sa 19 poena i 10 skokova, Sava Lešić je uz 14 poena uhvatio i 9 skokova, a dvocifreni su bili i Marinović i Mlađan sa po 13 poena. Na drugoj strani, Dario Šarić ubacio je 17, a Deril Stroberi 15 poena.

U narednom kolu Radnički na svom parketu čeka Široki.

Od samog starta utakmice u Zagrebu ekipa Radničkog nemetnula je svoj stil igre. Reprezentaztivac Kalinić, Marko Marinović i Di Džej Sili počeli su odlično pa je već posle pet minuta bilo 14:4 za srpski tim.

Kragujevčani su dominirali u tim trenucima, početkom osmog minuta imali sui +15 (22:7), a do kraja prve deonmice Cibona je serijom 7-0 spustila na 22:14.

Iako se možda očekivalo da će Cibona nastaviti u ritmu u kojem je okončala prvu deonicu, Kragujevčani to nisu dozvolili.

Mladđan i Marinović su dalekometnim hicima vratili dvocifreni višak svojoj ekipi, a nakon poena Jevtovića u 15. minutu Radnički je imao i +20 (37:17). Do kraja poluvremena Cibona je smanjila deficit na 15 poena poenima Stoberija i Šarića (43:28).

Kragujevčani su prednost od 15-ak razlike održavali do sredine treće deonice kada je Cibona preko Stoberija, Šarića i Žižića spustila na minus 9 – 57:48 u 26. minutu.

Međutim, Kragujevčani su još jednom odgovorili na pravi način. Mlađan i Leđić bili su veoma raspoloženi pa je Radnički pred poslednjih deset minuta imao 11 poena viška (66:55).

Cibona je u poslednjoj četvrtini pokušala ishitrenim šutevima za tri poena da sustigne prednost Radničkog, ali nije pogađala i gosti su odneli veoma važnu pobedu iz Zagreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve