Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.07.2013.

10:40

Kreće misija "Slovenija 2013"

Okupljanjem u hotelu „Zira“ u ponedeljak uveče srpski košarkaši započeće pripreme za Evropsko prvenstvo u Sloveniji u septembru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Dušan Ivković je na pripreme pozvao 19 igrača, koji će se narednih nedelja boriti za 12 mogućih mesta.

Ivković se još pre početka priprema susreo sa brojnim problemima, pošto je zbog otkaza morao da menja spisak, a sa prvobitnog su zbog problema sa povredama otpali Duško Savanović, Novica Veličković i Zoran Erceg. Naknadno su poziv dobili Nemanja Krstić i Nikola Kalinić, a postoji mogućnost da Ivković u narednom periodu pozove još neke igrače iz mlade ili univerzitetske reprezentacije.

Zbog obavezama prema mlađim selekcijama, na okupljanju se neće pojaviti Kalinić i Krstić, kao i Đorđe Gagić, Nemanja Dangubić i Vasilije Micić. Neće biti ni Nemanje Nedovića, koji je otputovao u Sjedinjene Države na potpisivanje ugovora sa Golden Stejtom, ali će se on sa nedelju dana zakašnjenja priključiti reprezentativnim drugovima.

Za sada se ne zna tačan broj igrača koji će se u ponedeljak pojaviti u „Ziri“, posebno zato što se dosta spekulisalo da će se Vladimir Micov, Milan Mačvan i Stefan Marković zahvaliti Ivkoviću na pozivu. Takođe, Miloš Teodosić je povređen, ali postoji, naravno, mogućnost da se pojavi na okupljanju i pored toga.

Naš tim će do 15. jula raditi u Beogradu, kada se seli u Sloveniju, gde će obaviti bazični deo priprema u u Kranjskoj Gori i Rogaškoj Slatini do 1. avgusta. Tokom avgusta igraće na turnirima u Celju, Beogradu, Antibu i Turskoj, a odigraće i trening meč sa Rusijom 12. avgusta.

Za 12 mesta u timu na Evropskom prvenstvu konkurisaće: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Raško Katić, Vladimir Štimac, Đorđe Gagić, Dejan Musli, Nikola Kalinić i Nemanja Krstić.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a naš tim je smešten u grupi B sa Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Letonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu