Nova vest
Košarka

Sreda, 10.04.2013.

21:53

EL: Olimpijakos poveo protiv Efesa

Košarkaši Olimpijakosa dobili su Anadolu Efes 67:62, u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U meču sa malo poena, mnogo grešaka i promašaja, presudila je mirnija igra Olimpijakosa u finišu, a čovek odluke bio je Jorgos Printezis sa 26 poena i 4 skoka.

Vasilis Spanulis i Kajl Hajns su zajedno postigli 15 poena, ali je Amerikanac imao 9 skokova, a sjajni bek 8 asistencija i 6 uhvaćenih lopti.

Efes je očajno šutirao za tri poena, ubacio je samo jednu od 19 pokušaja sa distance, a najefikasniji je bio Kerem Gonlum sa 17 poena i 5 skokova. Duško Savanović imao je po 6 poena i uhvaćenih lopti.

Prvi period bio je izjednačen do samog finiša kada Printezis 'veže' pet poena za 27:19 u korist Olimpijakosa. Savanović je pokušao da vrati Efes u ritam, ali domaćini nastavljaju niz trojki i 'beže' na 32:23. Međutim, nakon tajm-auta gosti preuzimaju kontrolu, Gonlum postiže četiri poena i vraća Efes na samo pola koša zaostatka na poluvremenu (33:32).

Gonlum nastavlja seriju u drugom poluvrmenu i vraća Efes u vođstvo (36:33), ali Prinzetis održava Olimpijakos u koraku, te pravi novi preokret krajem period (45:44). Domaćin ulazi u svoj ritam i povećava prednost na šest poena, ali Vujačić u poslednjoj sekundi treće četvrtine ostavlja goste u dobrom položaju.

Tokom poslednjeg perioda viđena je izjednačena igra, Olimpijakos je održavao blagu prednost, a Savanović i Gonlum su sprečavali domaćina da se 'odlepi'. Polovinom perioda Olimpijakos je kontrolisao igru, Efes nije imao rešenja u napadu, pa su Pirejci stigli do šest poena prednosti (62:56).

U napetom finišu oba tima prave greške i jeftino gube lopte (Olimpijakos jednu zbog greške sudija), Efes to bolje koristi i smanjuje na 65:62, ali u samoj završnici Hajns ofanzivnim skokom donosi prevagu na stranu Olimpijakosa, pa Spanulis sa penala potvrđuje pobedu 67:62.

U prvom meču dana CSKA je bio ubedljiv protiv Kaha Laborala, dok je Real Madrid deklasirao Makabi. U utorak je Barselona jedva savladala Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu