Nova vest
Košarka

Sreda, 10.04.2013.

19:40

EL: Teo i Krle razbili Kahu

Košarkaši CSKA ostvarili su laku pobedu protiv Kaha Laborala sa 89:78, u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

CSKA je od starta meča kontrolisao rezultat, sjajnom saradnjom centarske i spoljne linije konstantno povećavao razliku koja je iznosila i 21 poen.

Igrač utakmice bio je Miloš Teodosić sa 17 poena (5/6 dva, 2/2 tri) uz 5 asistencija, a sjajan je bio i Nenad Krstić sa 16 poena (7/9) i 5 skokova.

Pratili su ih Soni Vims sa 19, te Saša Kaun sa 16 poena i 4 skoka. Vladimir Micov postigao je 9 poena uz po 2 skoka i asistencije, dok je Zoran Erceg ubacio 5 poena uz takođe po 2 skoka i asistencije.

Najbolji u Kahi bio je Fabijen Kozer sa 17poena, dok je 16 ubacio Andres Noćioni uz 9 skokova. 12 poena imao je Marćel Lampe, dok je Milko Bjelica ubaci 10. Nemanja Bjelica postigao je 9 (1/5 tri) uz 3 izgubljene lopte.

Domaćin je meč počeo sa visokom petorkom, koja otvara dosta prostora spoljnoj linija, što najviše koristi Miloše Teodosić i pogađa sva četiri šuta za osam poena i tri asistencije. Prvi period obeležio je odličan šut oba tima za dva (oko 75%), ali je CSKA pogodio i dve trojke za 26:19 na kraju četvrtine.

Moskovljani su nastavili da dominiraju i u nastavku poluvremena, Teodosić je ubacio još šest poena, a razigrali su se još Soni Vims i Saša Kaun koji su u finišu poluvremena odveli CSKA na +15 na poluvremenu (50:35).

Poenima Vimsa CSKA je poveo sa rekordnih 56:35 na startu drugog poluvremena, da bi do kraja perioda "armejci" dominacijom Krstića i Kauna u reketu održavali prednost od 15 poena razlike (73:58).

U poslednjem periodu CSKA je rutinski priveo meč kraju, kada bi Kaha Laboral smanjila zaostatak na desetak poena, Micov i Teodosić su trojkama vraćali rivala na sigurno odstojanje. Na kraju je CSKA poveo u seriji pobedom od 89:78.

Na premijeri plej-ofa Barselona je u utorak savladala PAO, a u sredu je Olimpijakos savladao Anadolu Efes, dok je Real Madrid razbio Makabi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu