Nova vest
Košarka

Petak, 12.10.2012.

22:13

Vujošević: I ovako se napreduje

Košarkaši Partizana mt:s poraženi su na otvaranju sezone u Evroligi od Bešiktaša, a trener Duško Vujošević očekuje da i ovaj poraz pomogne u napretku tima.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bešiktaš je slavio sa 81:65, a meč su prelomile trojke Patrika Kristofera za koga "crno-beli" nisu imali rešenja u drugom delu.

"Nismo uspeli da zaustavimo Kristofera i ono što se sutručno naziva 'pik en pop' igra visokih igrača koji praktično posle pika se nisu spuštali ka košu nego kretanjem u širinu tražili šut za tri poena - tražili, dobijali i ubacivali".

Vujošević nije razočaran porazom u Istanbulu, iako je Partizan bio konkurentan do poslednjeg perioda.

"Bešiktaš koji je šampion Turske i pobednik Kupa od prošle godine, koji je zbog svojih određenih problema u velikoj meri izmenio sastav, u ovoj sezoni igra iznenađujuće dobro što je pokazao i u domaćim takmičenjima, osvajanjem Kupa predsednika protiv favorizovanog Efesa. Večeras se to njihovo iskustvo pokazalo kao momentalno veći kvalitet, pogotovu u periodu kada su oni igrali sa tri niska spoljna i takozvanim lažnim četvorkama i peticama".

Partizan je vodio u prvom periodu, a u nastavku meča uspevao je nekoliko puta da se primakne rivalu na -1.

"Mi u tom periodu nismo uspeli da svoju visinsku prednost materijalizujemo blizu koša protivnika i tada su oni prvi put napravili neku značajniju prednost. Igrali smo dobro, dobar deo prve i druge četvrtine, jedan period treće, međutim sredinom treće i početkom četvrte četvrtine oni su serijom od 13:2, napravili prednost koja nije bila dostižna. Naravno, ne smemo zaboraviti da se radi o izuzetno mladom timu koji i na ovakav način napreduje i koji će taj napredak demonstrirati brzo i da neće trebati dugo da se čeka, čak ni u ovom takmičenju”, rekao je nakon utakmice u Istanbulu Duško Vujošević.

U sledećem kolu Partizan mt:s dočekuje moskovski CSKA 18. oktobra u "Pioniru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu