Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.08.2012.

19:29

Košarkaši Partizana počeli pripreme

Košarkaši Partizana prvim treningom u beogradskoj hali "Pionir" zvanično su započeli pripreme za sezonu 2012/13.

Izvor:

Autor:

Default images

Posle dve godine na klupu Partizana se vratio najtrofejniji trener u istoriji kluba Duško Vujošević i na prvoj prozivci mu se javilo 11 košarakaša.

Novi kapiten Partizana Vladimir Lučić se nalazi na priprema sa reprezentacijom Srbije, kao i Danilo Anđušić.. Na prvom treningu se pojavio i 2.23m visok centar sa Malte 20-godišnji Samuel Deguara.



U "Pioniru" su u ponedeljak trenirali sledeći košarkaši: Nenad Miljenović, Dragan Milosavljević, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bešović, Marko Čakarević, Branislav Đekić, Leo Vesterman, Dejan Musli, Đorđe Gagić i Ivan Marinković.

Davis Bertans i Nikola Milutinov takođe imaju obaveze u nacionalnim timovima.

Vujošević: Stvaramo novi tim

"Ovaj tim je sastavljen od mladih igrača. Partizan mora da uradi smenu generacije i stvori novi tim. Naš klub je već godinama najbolje mesto za razvoj mladih igrača i kad su treninzi i kvalitet utakmica u pitanju. Bez obzira na to, odgovorni smo da napravimo uspeh, ali bićemo fokusarni na stvaranju tima koji će narednih godina praviti značajne rezultate", rekao je Duško Vujošević.

Trener Partizana očekuje da država pomogne njegovom klubu.

"Trudićemo se da u predstojećoj sezoni donesmo radost navijačima, nadam se da ćemo imati podršku države, onih struktura koje se bave kvalitetom u raznim oblastima, posebno u sportu", poručio je Vujošević.

Jedan od iskusnijih u timu Partizana, Dragan Milosavljević, očekuje dobru saradnju sa trenerom Vujoševićem.

"Počeli smo sa pripremama, dosta igrača nedostaje. Očekuje nas teška sezona, tim je dosta izmenjen i biće nam potrebno vreme da se uigramo", rekao je Milosavljević.

Partizan će 20. avgusta otputovati u Australiju, jer će u Sidneju biti gost lokalnom klubu sa kojim će trenirati 15 dana, a 6. septembra je planiram povratak u Beograd.

"Crno-beli" će od 14. i 15. septembra igrati pripremni turnir u Laktašima na kome učestvuju Himki, Krka i Igokea.

Sezona u regionalnoj ABA ligi počinje 29. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu