Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.06.2012.

12:43

Duda skratio spisak, 2 nova imena

Selektor Srbije Dušan Ivković skratio je spisak košarkaša koji će se pripremati za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo na 21 ime.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Zbog povreda su otpali Novica Veličković, Kosta Perović i Stefan Marković, a kao višak Andreja Milutinović i Mladen Jeremić. Naknadno su pozvani Vladimiri Micov i Štimac.

Centar turskog Olina Štimac je dobio poziv jer se još ne zna da li će povredjeni kapiten Nenad Krstić moći da igra u kvalifikacijama.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi A zajedno sa selekcijama Estonije, Slovačke, Crne Gore, Izraela i Islanda, a prvi meč odigraće 14. avgusta na Islandu.

Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Vladimir Micov, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli, Mile Ilić i Vladimir Štimac.

Ivkovićevi asistenti tokom kvalifikacija biće Aleksandar Kesar i Vlada Vukoičić.

Ivković: Nikad delikatnija situacija sa povredama

Dušan Ivković rekao je da u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije imao ovako delikatnu situaciju kada su u pitanju povrede vodećih igrača.

"Bilo je raznih razmišljanja kako da obezbedimoi što kvalitetniji sastav za kvalifikacije, razmišljalili smo da li ima šanse da dobijemo još vremena kako bismo osposobili neke igrače. Nikada u karijeri nisam imao ovako delikatnu situaciju zbog mnogo povreda", rekao je Ivković na konferenciji za medije u Kući košarke.

On je podsetio da do 4. jula mora da prijavi konačan spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Posle dužih i detaljnih lekarskih analiza dobili smo informacije da Veličković, Perović i Marković neće biti spremni da odgovore našim zahtevima. Nisam očekivao ovakav razvoj situacije kada sam pravio prvi spisak, niti sam mislio da su povrede tako ozbiljne", priznao je Ivković.

Ivković je dodao da će u narednom periodu lekari reprezentacije napraviti detaljnu procenu zdravstevnog stanja kapitena Krstića, pa je naknadno pozvan Vladimir Štimac.

"Štimac je pozvan jer ima ogromnu energiju i sjajan skok u napadu. Odmah i bezuslovno je pristao da se priključi ekipi".

Ivković je podsetio da Veličković drugi put uzastopno izostaje zbog povrede, jer nije bio na šampionatu Evrope u Litvaniji i naveo da reprezentacija mora da vodi računa o svim svojim igračima.

"Ovo može da bude prekretnica za nas, naša kvalifikaciona grupa je izuzetno teška, a bićemo veoma oslabljeni. Verujem da naglašenim timskim duhom i velikom borbom, možemo da dodjemo do uspeha", zaključio je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu