Nova vest
Košarka

Petak, 22.06.2012.

10:41

Vujošević se vratio u Partizan?

Kako piše Sportski žurnal, Duško Vujošević je ponovo trener Partizana, a posle dve godine odsustva, potpisao je trogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čim se pojavila informacija da su "crno-beli" raskinuli saradnju sa Vladom Jovanovićem, počele su i spekulacije oko povratka Vujoševića.

On je to negirao, kao i nekoliko dana ranije, ali beogradski mediji pišu da će on definitivno ponovo voditi srpskog šampiona.

Duško Vujošević je u tri navrata bio trener "crno-belih", prvo je došap 1986. kao 27-godišnjak i već te sezone osvojio je titulu i igrao F4 Kupa šampiona.

Naredne je osvojio Kup Radivoja Koraća, da bi karijeru nastavio u Granadi. Potom se vratio u Humsku, potom kratko trenirao Crvenu zvezdu, a onda radio šest godina u Italiji u Breši, Pistoji i Skavoliniju.

Po povraktu u Jugoslaviju trenirao je Budućnost i Radnički Krsta dve sezone, da bi u leto 2001. počeo novu eru sa Partizanom.

Osvojio je devet uzastopnih titula, četiri nacionalna Kupa, četiri trofeja u Jadranskoj ligi, a igrao je i Fajnal for Evrolige.

Time je dobio priznanje najboljeg trenera Evrope sa kojim je otišao u moskovski CSKA. Tamo nije imao uspeha, pa se vratio u Partizan gde je postao predsednik Sportskog društva prošle godine.

Vujošević je najtrofejniji trener u istoriji "crno-belih" sa 20 trofeja, 17 od 2001-2010. godine.

Prema nezvaničnim informacijama, pomoćnici Vujoševiću mogli bi da budu nekadašnji igrač "crno-belih" Vlado Šćepanović i aktuelni kapiten Petar Božić.

Jovanović u Donjecku

Čovek koji je nekoliko godina učio upravo od Vujoševića i sa Partizanom nastavio da dominira i posle njegovog odlaska, Vladimir Jovanović je pomalo neočekivano napustio Partizan, a karijeru bi mogao da nastavi u Ukrajini.

Kako piše "Sport", iako je bio želja nemačke Albe i ruskog Uniksa, Jovanović je dogovorio saradnju sa šampionom Ukrajine Donjeckom sa kojim će pokušati da se plasira u Evroligu kroz kvalifikacije.

U međuvremenum, "crno-beli" su već doveli prvo pojačanje za predstojeću sezonu, 17-godišnjeg centra Nikolu Milutinova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu