Nova vest
Košarka

Subota, 16.06.2012.

20:57

Barselona šampion Španije 17. put

Košarkaši Barselone 17. put postali su prvaci Španije, pošto su u majstorici finalne serije pobedili Real Madrid u Blaugrani sa 73:69.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Barsa je vodila tokom najvećeg dela meča, gosti su se držali do samog kraja, ali su Katalonci ipak sačuvali prednost i došli do titule.

Pit Majkel predvodio je Barsu sa 17 poena (5-13 iz igre) i 9 skokova, sjajan je bio i Fran Vaskes sa 16 poena (8-10 iz igre, 8sk), a Erazem Lorbek dao je 10 poena (4-12 iz igre, 6sk).

Briljantna Vaskesova partija nadomestila je potpuno odsustvo Huana Karlosa Navara u napadu (6 poena, 2-6 iz igre).

Najefikasniji kod Reala bio je Džejsi Kerol sa 16 poena (6-13 iz igre), Kajl Singler i Serhio Ljulj ubacili su po 12, a Nikola Mirotić 10 poena. Ante Tomić dao je samo 2 poena, ali imao je 11 skokova, dok je srpski reprezentativac Novica Veličković upisao samo 1 poen (0-1 iz igre, 1-2 penali za 8 min), uz ukradenu loptu.

Iako je Barselona vodila tokom celog drugog poluvremena, činilo se da Real može da se nada preokretu kada je posle lavovske borbe Rejesa pod košem Barse Kerol pogodio trojku za -2 (64:62). Međutim, u sledećem napadu Majkel je pogodio iz vrlo teške pozicije, a posla Lasovog tajm-auta Singler nije uspeo da poentira iz prodora.

Lorbek je oba puta bio precizan sa penala za +6, ali na 15-ak sekundi do kraja Ljulj pogađa trojku iz nemoguće pozicije. Majkel je na drugoj strani ubacio oba bacanja, ali Real se nije predavao – Singler je pogodio novu trojku za 70:68, a na pet sekundi do kraja Majkl je bio polovično precizan sa linije slobodnih bacanja.

Barsa je mudro faulirala Rodrigesa na dve sekunde do kraja pri rezultatu 71:68 – plej Reala ubacio je prvo, drugo slobodno bacanje namerno je promašio, ali Madriđani nisu uspeli da uhvate loptu i tada je meč odlučen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu