Nova vest
Košarka

Sreda, 15.02.2012.

13:24

Miljan Pavković: "Želimo trofej"

Košarkaši kragujevačkog Radničkog u četvrtak duelom sa novosadskom Vojvodinom kreću u pokušaj da osvoje trofej nacionalnog Kupa.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Vodeća ekipa Agroživ Košarkaške lige Srbije je rival koji izaziva respekt.

"Jasno je sa kakvom motivacijom dolaze u Niš. U odnosu na ostale ekipe iz Jadranske lige, mi smo žrebom dobili najtežeg protivnika u četvrtfinalu. Vojvodina to potvrđuje partijama u domaćoj ligi gde je prvoplasirana i igra fantastično.

U prijateljskom meču pre početka sezone smo se uverili da se radi o mladoj, energičnoj ekipi, odlično vođenoj sa klupe. Vojvodina ima više igrača na koje treba obratiti pažnju," kaže jedan od najboljih Kragujevčana Miljan Pavković.

"Igru vode dva odlična beka, jedan je iskusniji Dunđerski koji za sobom ima sjajnu sezonu a i ove godine igra izuzetno, a uz njega je Vujošević, budućnost srpske košarke. Na bekovskim pozicijama su Kužeta i Milošević koji igraju vrlo energično, bespoštedno ulažu sebe u timsku igru, naročito u odbrani. Pod košem je najveća opasnost Bunić, jako je pokretan i već se dobro pokazao letos kada smo igrali. Ne treba zanemariti ni ostale, poput sjajnih šutera Markovića i Stojačića, prošlogodišnjeg igrača Radničkog. Naš rival je ozbiljan tim i protiv njega neće biti nimalo lako. Ipak, disciplinovanom i agresivnom igrom od samog početka moramo da pokažemo sa kakvim ambicijama smo došli na Kup Radivoja Koraća. Želimo završnicu turnira i trofej. Imamo snage i kvaliteta da ostvarimo ambicije Kluba sa početka sezone, a preostaje da to demonstriramo na terenu, počev od četvrtka."

Posle dužeg perioda trener Miroslav Nikolić može da računa na sve igrače. Birčević se oporavio i spreman je za nadmetanja, Bratić nema problema sa leđima i preponama, a Marković je sanirao povredu iz meča sa Zvezdom.

Utakmica četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća Radnički - Vojvodina igra se u četvrtak 16. februara od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu