Nova vest
Košarka

Subota, 10.12.2011.

16:08

Čendler u Niksima, veterani na ceni

Prvog dana “transfer roka“ u NBA ligi bilo je nekoliko zanimljivih ’poslova’, a u prvom planu su Čendler, Ti Mek, Karter, Hil, Arinas, Batler, Radmanović.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Glavna vest je Tajson Čendler koji je potvrdio za ESPN da će kao deo trejda tri tima potpisati za Njujork Nikse.

Nekad najatraktivniji igrač lige Vins Karter otpušten je od Finiks Sansa, za njega su zainteresovani Dalas Meveriksi, a tim iz Arizone je produžio ugovor sa drugim veteranom Grentom Hilom za skoro 7 miliona dolara za sezonu.

Dolazak Čendlera u Njujork usledio je posle sledećeg trejda. Niksi su poslali francuskog centra Ronija Turijafa uz keš i pika druge runde na draftu 2013. godine Vašington Vizardsima. Takođe su prosledili i Endija Rautinsa u Dalas Meverikse. Dalas je poslao pika druge runde na draftu 2012 u Vašington, a prava na Ahmada Nivinsa i Jorgosa Printezisa Niksima. Vizardsi su poslali pika druge runde sledećeg drafta Mevsima.

Druga bivša zvezda Trejsi Mekgrejdi potpisao je na godinu dana sa Atlanta Houksima, koji su doveli i Vladimira Radmanovića. Finiks je napustio i mlađi od braće Pjetrus, Mikael, te kao slobodan agent postao član Toronto Reptorsa. Filadelfija 76ersi su zadržali sobodnog agenta Tadeusa Janga, a potpisalirukija Nikolu Vučevića.

Veliko pojačanje dobili su Los Anđeles Klipersi koji su doveli krilo Dalas Meveriksa Karona Batlera. Orlando Medžik otpustio je Gilberta Arinasa, pa se koncentrisao da sačuva Dvajta Hauarda koji je na meti Netsa.

Tim iz Nju Džersija užurbano radi na dovođenju brazilskog centra Nenea Ilarija kojem će navodno ponuditi četvorogodišnji ugovor vredan oko 65 miliona dolara. Čikago Bulsi su zainteresovani za Ripa Hamiltona kada ovaj napusti Detroit Pistonse.

Los Anđeles Lejkersi, Nju Orleans Hornetsi i Hjuston Roketsi će ponovo pokušati da naprave “posao“ kojim bi Kris Pol stigao u Kaliforniju, što je prvobitno stopirao komesar lige Dejvid Stern.

Kako se i očekivalo nakon njegovog povratka u SAD, plejmejker Ti Džej Ford završio je u San Antonio Spursima. Veliko pojačanje Zagreba tokom "lokauta" koje se u hrvatskoj presnotici zadržalo nepunih 10-ak dana, dogovorilo je veteranski minimalac u San Antonio Spursima.

Za 1,266 miliona dolara, od kojih je jedan deo već "pojeo" "lokaut", Ti Džej Ford trebalo bi da bude prva zamena Tonija Parkera.

"Ovo je sjajna prilika za mene. Razumem svoju današnju ulogu u NBA ligi. Prihvatio sam je i samo želim da pomognem timu, da budem pozitivan faktor s klupe. Zdrav sam. U sjajnoj sam formi jer sam dobro radio u Evropi. Spreman sam za NBA kamp", poručio je 28-godišnji plejmejker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu