Nova vest
Košarka

Subota, 03.12.2011.

18:26

TV B92: Budućnost – Partizan (17h)

Košarkaši Partizana mt:s u okviru desetog kola regionalne ABA lige u nedelju od 17 časova gostuju Budućnosti, uz direktan prenos na televiziji B92.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

To će biti ukupno 88. susret u istoriji crno-belih i crnogorskog tima, Partizan je 57 puta bio bolji, dok su košarkaši Budućnosti odneli ukupno 30 pobeda.

Skor u regionalnoj ligi je takođe na strani kluba iz Humske, timovi su odigrali ukupno 13 utakmica, Partizan ima 11 pobeda, dok su Podgoričani dva puta bili uspešniji.

Budućnost je trenutno na šestoj poziciji, ima skor od pet pobeda i četiri poraza, dok je Partizan na trećem mestu, sa sedam pobeda i dva poraza.

"Kao što stalno napominjem, u ovako gustom rasporedu posle evroligaških utakmica, koje iziskuju krajnje limite i što se tiče fizičke i mentalne snage, velika je potrošnja na svim nivoima. Svaka utakmica u Jadranskoj ligi je veoma teška. To jedan pogled na utakmicu koju igramo u nedelju. Drugi pogled je sama ekipa Budućnosti koja dugi niz godina pravi jako dobre rezultate. Prošle godine je krunisala jedan temeljan i sistematski rad plasmanom na ’fajnal for’. Ekipa koja gradi jedan specifičan stil igre, gde bih izdvojio razliku kada igraju kod kuće i na strani. Na svom domaćem terenu igraju jako agresivno pred svojim navijačima. Iz svih tih razloga, utakmici koja nam sledi moramo pristupiti jako ozbiljno. Pokušaćemo da u ta dva dana, između evroligaške i utakmice Jadranske lige, da se revitalizujemo i odmorimo i fizički i mentalno, kako bismo se adekvatno spremili za ekipu Budućnosti koja normalno zaslužuje punu ozbiljnost“, rekao je trener crno-belih Vlade Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu