Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.09.2011.

10:29

NBA: Ništa od dogovora

Novi susret između unije igrača i vlasnika ponovo nije doneo očekivani rezultat. Sdad nije pitanje da li će sezona početi na vreme, nego da li će je biti.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

“Kada se uzme u obzir da je već sredina septembra, a da nismo ostvarili nikakav pomak u razgovorima, ne mogu da budem optimista pa da tvrdim da će trening kampovi i prvenstvo početi 3. oktobra, odnosno 1. novembra. Naš glavni cilj je da sezona ne bude ugrožena, i to nas podstiče da se još češće sastajemo i intenzivnije pregovaramo u danima pred nama".

"Jasno je šta ko hoće da ostvari, ali ni jedna strana ne sme da izgubi iz vida prioritete koji su, u krajnjoj liniji, za dobrobit svih” istakao je Derek Fišer u ime košarkaša.

I dalje je problem seleri kep. Vlasnici insistiraju da bude ustanovljena čvršća granica najvišeg iznosa koji igrači mogu da prime na ime plate i u tome imaju podršku lige. Predstavnici NBA veruju da bi time bilo sprečeno da samo bogatiji klubovi mogu da priušte zvezde i tako budu u prednosti za osvajanje titule u odnosu na manje i siromašnije timove. Sa druge strane, košarkaši traže mekši seleri kep kako bi neki pojedinci, zbog značaja koji imaju za tim, dobili izvesne privilegije i bili plaćeni više od sume koju liga namenjuje.

Ukoliko i prihvatimo čvrst seleri kep to će biti samo u slučaju da nama pripadne veći deo sredstava koje deli liga. Insistiraćemo da košarkašima ide 65 procenata, umesto 54,3 koliko vlasnici žele da nam prepuste”, objasnio je Fišer.

Ono što je zajedničko u zahtevu i igrača i vlasnik je želja da se nađe rešenje koje bi vodilo u pravedniji sistem finansiranja, ali i takmičenja. Cilj svih učesnika u pregovoru je da trideset timova u NBA karavanu budu ravnopravni. Problem je što svaka strana smatra da do pravde vodi upravo ono rešenje za koje se sama zalaže.

Derek Fišer negirao je navode brojnih medija da je poslao SMS poruke nekolicini košarkaša da budu spremni za sezonu, jer pregovori idu u dobrom smeru.

Netačni su navodi da sam bilo kakve poruke slao igračima, međutim, svakako podstičem košarkaše da budu spremni i ostanu u formi. Kada dođe vreme da se prava košarka moraju da budu spremni za sve izazove koje donosi šampionat”, naglasio je Fišer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu