Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.09.2011.

12:28

Marić odveo Australiju u London

Košarkaška reprezentacija Australije obezbedila je olimpijsku vizu za London naredne godine, a najzaslužniji za to bio je bivši igrač Partizana Aleks Marić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Australijanci su se za mesto na Olimpijskim igrama borili sa Novim Zelandom, a na kraju su u seriji trijumfovali sa 3:0.

U poslednjem, trećem meču, odigranom u Sidneju, ‘kenguri’ su slavili sa 92:68, a najefikasniji u tom trijumfu bio je Marić sa 27 poena. Dejvid Barlou dodao je 17 poena, a Peti Mils 14.

Uprkos porazu od Australije, Novozelanđani još uvek imaju šanse da se nađu u Londonu, pošto će učestvovati na kvalifikacionom turniru naredne godine, na kojem će učestvovati 12 ekipa sa svih kontinentata.

Plasman na Olimpijske igre ovog vikenda obezbedili su i Brazil i Argentina, dok su Sjedinjene Države to učinile još ranije, osvajanjem titule svetskog šampiona u Turskoj prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Košarka

Pioniri Partizana šampioni Srbije

Pioniri košarkaškog kluba Partizana osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Arilju pobedili ekipu Mege rezultatom 70:64 (20:20, 17:22, 18:12, 15:10).

Tanjug

15:15

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu