Nova vest
Košarka

Petak, 22.07.2011.

16:08

Lučić novo pojačanje Radničkog

Kragujevački Radnički pojačao se na poziciji krilnog centra dovođenjem Uroša Lučića, koji je prošle sezone branio boje OKK Beograda.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Nastavljajući sa sprovođenjem zacrtanog plana ojačanja kluba za izazove u novoj sezoni, Radnički je na dve godine vernosti obavezao Lučića.

Lučić se treneru Kragujevčana Miroslavu Muti Nikoliću nametnuo svojim ključnim tehničkim karakteristikama, izvanrednih je fizičkih predispozicija, kao vrlo brz, agresivan i izuzetno skočan igrač. Zahvaljujući odličnoj koordinaciji, njegova prava pozicija je trkoja, gde se razvio u vrhunskog igrača, ocena je košarkaških agenata koji ga prate u karijeri. Strani stručnjaci naglašavaju da ga uz agresivnu igru, krasi i to što je pravi timski igrač”, kaže se na zvaničnom sajtu Radničkog.

U poslednjoj sezoni domaćeg prvenstva, u dresu OKK Beograd je odigrao svih 14 utakmica regularnog dela takmičenja i ostvario učinak od 198 indeksnih poena, odnosno od 220 pogodaka, prosečno 15 po utakmici. Najbolju partiju pružio je protiv Mega Vizure, kada je za 30 minuta postigao 27 poena, imao sedam skokova, a šut za tri poena realizovao je šest puta iz devet pokušaja. Sa beogradskom ekipom nastupao je i u Balkanskoj ligi.

Zanimljivo je da će Uroš noseći dres Radničkog, u novoj sezoni u više navrata odmeravati snage sa šest godina mlađim rođenim bratom Vladimirom, koji je član Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu