Nova vest
Košarka

Sreda, 02.02.2011.

23:12

EL: Duda nadigrao Karija

U duelu dva srpska trenera u Evroligi Olimpijakos Dude Ivkovića savladao je Valensiju Svetislava Pešića 77:62 (18:12, 20:12, 19:18, 20:20) u trećem kolu Top 16.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tim iz Pireja je sjajnom odbranom stekao 14 poena prednosti na poluvremenu koju je do kraja rutinsi sačuvao i stigao do druge pobede u grupi H.

Sjajnu partiju imao je Raša Nesterović sa 17 poena (8/10 dva), dok je Tep Papaloukas dodao osam uz devet asistencija.Najbolji kod gostiju bio je Viktor Klever sa 16 poena i osam skokova.

Pored Nesterovića, odlično veče imao je Vasilis Spanulis sa 14 poena i četiri asistencije, dok je 11 poena i sedam skokova imao Janis Burusis. Miloš Teodosić je postigao osam poena (0/1 dva, 2/4 tri) uz četiri skoka i tri asistencije, a Marko Kešelj pet (1/2 dva, 1/3 tri) poena, dok je Zoran Erceg bio bez učinka sa skoro 12 minuta igre.

Sa druge strane, pored Klevera poene je postiglo još samo pet igrača. Duško Savanović je imao 13 (5/8 dva, 1/2 tri) uz pet skokova, 12 je dodao Robertas Javtokas, 10 Serhi Liščuk uz sedam skokova, sedam poena imao je Nando De Kolo uz čak šest izgubljenih lopti, dok je po četiri poena, asistencije i izgubljene lopte imao Omar Kuk.

Valensija je odigrala jednu od najlošijih utakmica od dolaska Pešića. Iako je imala osam skokova više, napravila je duplo više grešaka i imala tri puta manje asistencija od rivala.

U drugom meču grupe, Fenerbahče je sa 80:72 savladao Žalgiris i ostvario treću pobedu i ostao na prvom mestu na tabeli. Valensija ima jedan trijumf, dok Žalgiris još nije slavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu