Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.11.2010.

22:22

Todorić: "Samo malo strpljenja"

Sportski direktor Partizana mt:s Dragan Todorić nije najzadovoljniji startom ekipe u novoj sezoni, ali nije iznenađen početkom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Branilac tri trofeja i prošlosezonski učesnik fajnal fora Evrolige u prvih sedam kola regionalnog tamičenja ima tri trijumfa, dok u Evroligi ima po dve pobede i poraza.

“S obzirom na renome, ambicije i tradiciju, nismo zadovoljni, ali, ako se prisetite da smo proteklog leta ostali bez velikog broja igrača, kao nikada do tada, te promenili trenera, onda je lošiji start manje-više očekivan”.

Todorić ipak smatra da je poraz od Budućnosti na premijeri jedini kiks “crno-belih”.

“Boli što smo u finišu izgubili u Ljubljani i Nimburku, ali mislim da ćemo sa nekoliko trijumfa u nizu biti u željenom gornjem domu tabele, jer liga nikada nije bila tako ujednačena, gde jedan uspeh mnogo menja”.

Partizan se prvi put u istoriji opredelio da igra sa trojicom američkih učenika, od kojih najveći pritisak trpi plejmejker Oliver Lafajet.

“Prvobitna želja je bila da angažujemo naše momke, ali vam je poznata situacija na tržištu. Probali smo sa Popovićem - nije išlo. Nije tajna da je Džerels bio prva opcija, da smo dugo o njemu pregovarali. Pošto su kazaljke prešle 12.00, odnosno sezona je uveliko počela, nismo mogli više da čekamo, pa smo angažovali Lafajeta. Momak prvi put igra u Evropi, do sada se nije sretao sa tolikim intenzitetom takmičarskih utakmica, što iziskuje vreme za adaptaciju, ali ide u pravom smeru. To pokazuju poslednja dva meča. Možda nije bio uspešan strelac, ali je razigravanjem davao ton napadu. Samo malo strpljenja”, nema dilemu Todorić.

Za razliku od negativnog učinka u regionu, Partizan mt:s ima dva trijumfa u Evroligi, a u sredu gostuje prvak Španije Kaha Laboral.

“Poraz od Makabija u „Pioniru“, koji ne mogu da okarakterišem kao kiks, anulirali smo brejkom protiv Prokoma. Može da se desi i da pet trijumfa ne bude dovoljno za prolaz. Eventualnom pobedom protiv Kahe Laboral dobijamo mnogo, ali ni porazom ne gubimo mnogo”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu