Nova vest
Košarka

Utorak, 26.10.2010.

08:57

Gist potpisao za Partizan mt:s

Krilni centar iz Sjedinjenih Država Džejms Gist novi je član prvaka Srbije Partizana mt:s, objavio je Sportski žurnal.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Dugo najavljivani transfer ozvaničen je u ponedeljak uveče a Gist će u sredu doputovati u Beograd i priključiti se novim klupskim drugovima. 'Crno-beli' su tako kompletirali ekipu kao i prethodne sezone pred drugo kolo takmičenja u Evroligi ali Gista neće biti u sastavu protiv Himkija.

U toku dana beogradski klub je otpustio Savu Lešića, 'oslobodivši mesto' na poziciji četiri a u toku večeri objavljeno je da je Gist prihvatio ponudu.

Dan pred svoj 24. rođendan 206cm visoki krilni centar koji je leto proveo igrajući za San Antonio Sparse odlučio se da sezonu koja ja upravo počela provede u dresu prvaka Srbije i branioca titule u NLB ligi.

Gist je rođen u državi Merilend, posle završenog koledža je kao 58. pik na draftu 2008. godine otišao u San Antonio Sparse ali je igrao u Evropi, u italijanskoj Bijeli i ruskoj Lokomotivi.

Pre Džejmsa Gista Partizan mt:s je tokom leta angažovao plejmejkera i 'peticu' iz inostranstva, Olivera Lafajeta i Nejtana Džavaija, a pored njih novi članovi su Slovenac Jaka Klobučar i domaći igrači Raško Katić i Dragan Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve