Nova vest
Košarka

Sreda, 18.08.2010.

19:40

Prvi poraz košarkaša na pripremama

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvi poraz u pripremnim mečevima pred Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Srbija je u drugom kolu 'Akropolis kupa' u Atini izgubila od selekcije Kanade rezultatom 62:58 (10:14, 24:13, 22:11, 6:20).

Ekipa Dušana Ivkovića olako je shvatila Kanađane koji su u utorak izgubili od Grčke sa ubedljivih 123:49. Srbija je dva i po minuta pre kraja treće četvrtine gubila sa neverovatnih 53:29, što je ipak bila previsoka razlika.

Naši košarkaši odigrali su angažovano u poslednjoj deonici, smanjivali su prednost protivnika iz minuta u minut, ali su na kraju uspeli samo da spuste na 62:58 što je bio i konačan rezultat.

Stefan Marković bio je jedini dvocifreni u našoj ekipi sa 10 poena. Veličković je ubacio devet, a Raduljica i Kešelj po osam. U sastavu Kanade najbolji je bio Denam Braun sa 22 poena.

Od samog starta meča bila je prisutna velika nervoza na obe strane i već u uvodim minutima moglo je da se nasluti da će meč biti na malo poena. U igri u kojoj su odbrane bile jača strana i u kojoj je bilo dosta promašaja na obe strane, bolje se snašao naš tim. Međutim, već posle prvog malog odmora stvari su počele da se menjaju. Kanada je preuzela kontorlu nad igrom, ubrzo i napravila totalni preokret. Iako su naši momci u trećem periodu sasvim ispustili konce igre iz svojih ruku, u poslednjem kvartalu su ipak uspeli da se trgnu.

U poslednjoj četvrtini Raduljica i Veličković su povukli naš tim, a 25 sekundi pre kraja Marković je trojkom smanjio zaostatak na samo četiri poena (58:62). Na žalost, to je bilo sve. Vremena za prekret nije bilo.

Na ovom meču nisu igrali kapiten Nenad Krstić i Nemanja Bjelica.

Dušan Ivković, selektor našeg tima, posle utakmice je rekao: "Mislim da smo izgubili zasluženo. Glavni razlog toga je loša pripreljenost ekipe, a moguće da je bitan razlog i rekordna pobeda Grčke nad Kanadom u prvom kolu od čak 74 poena razlike. Kao trener sam verovao, ali sam se prevario da možemo da dobijemo utakmicu slično kao protiv Novog Zelanda na turniru u Mariboru, gde nismo koristili ni Krstića ni Teodosića. Sada Krstić nije ni igrao, jer je imao najkraći period priprema, a osim toga ima i uganuće na prstu ruke. A, kada smo pokušali da vratimo Teodosića, to je bio naš najlošiji period na utakmici - početak treće četvrtine kada nismo uspeli da ubacimo nijedan otvorni šut. Uspeli smo da poslednji period dobijemo sa 20:6, tada smo pokazali određenu svežinu, smanjili razliku na četiri poena, ali pošto nismo bili u bonusu, praviti faulove na 25 sekundi pre kraja, nema svrhe. Nadam se da ćemo da izvučemo pouke iz ovog meča i da ćemo odigrati bolje protiv domaćina Grčke koja je do sada pokazala mnogo i imala rekto visok procenat šuta."

Kanada – Srbija 62:58 (10:14, 24:13, 22:11, 6:20)
Kanada: Anderson 6, Kepkat, Bel 3, Baknor, Braun 22, Famutimi, Oliniki 1, Dornekamp 2, Sejkr 3, Šepard 12, Kendal 8, Entoni 5.
Srbija: Kešelj 8, Tepić, Milosavljević 2, Paunić 4, Teodosić 2, Marković 10, Savanović 4, Raduljica 8, Rašić, Perović 6, Veličković 9, Mačvan 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu