Nova vest
Košarka

Subota, 17.07.2010.

13:48

Uvalin: “Naporan rad i borbenost”

Novi trener KK Crvena zvezda Mihajlo Uvalin izjavio je da niko nema pravo da novom timu ‘crveno-belih’ nameće bilo kakav rezultatski imperativ.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Uvalin je rekao da jedino što u ovom trenutku može da garantuje su naporan rad i borbenost u duelima sa svim protivnicima.

"Crvena zvezda se opredelila za novi put. Mislim da je ono u šta smo se upustili nezabeleženi pokušaj u istoriji našeg kluba", naglasio je Uvalin.

Uvalin je dodao da je dobio poverenje za projekat "stvaranja respektabilnog tima uz puno poverenje prema mladim igračima".

Novi trener "crveno-belih" poručio je da će se trofejni klub u predstojećoj sezoni "okrenuti radu i stvaranju mladih asova koji će u budućnosti puno značiti ne samo Zvezdi, već i srpskoj košarci".

"Rezultati našeg rada doći će kasnije. Mislim da nije korektno da se sada, kada još nismo počeli ni sa treninzima, licitira sa dometima ovog mladog tima koji smo okupili", rekao je Uvalin na predstavljanju u sedištu kluba na Malom Kalemgedanu i dodao od ekipe očekuje da "raste iz meča u meč".

On je najavio da će nekadašnji državni prvak, ukoliko to finansijska situacija bude dozvolila, tokom sezone pokušati da angažuje kvalitetna pojačanja, ali nije želeo da se izjašnjava na kojoj su poziciji potebni igrači.

"Tek kada moji izabranici počnu sa radom, znaćemo šta nedostaje ekipi da bi bila konkurentna", zaključio je Uvalin.

Generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović izrazio je nadu da će taj klub imati "višegodišnju uspešnu saradnju sa Uvalinom".

"Smatram da svi u Zvezdi moramo da se bavimo samo sobom. Najpre moramo da uspostavimo zdrave odnosa u klubu", tvrdi Pavlović.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda je u proteklom periodu uspela da opstane, a sada sledi vreme u kome je cilj da se "odlučno krene napred".

Govoreći o finansijskoj situaciji u klubu, Pavlović je napomenuo da je prioritet bio da se formira kostur tima za narednu sezonu i da je on napravljen "u okviru realnih finansijskih mogućnosti".

"Prethodnih dana vodili smo pregovore sa nekoliko potencijalnih sponzora, a nadamo se i podršci države i grada", istakao je Pavlović napomenuvši da će jedan od najtrofejnjijih srpskih klubova "učiniti sve da vrati poverenje igrača i košarkaške javnosti".

Komentarišući postupak stečaja, u kome se od od početka meseca nalazi Crvena zvezda, Pavlović je preneo da će prvo sudsko ročiste biti održano 20. jula.

"Na tom ročistu nadležni organi biće upoznati sa kompletnom dokumentacijom koja se odnosi na poslovanje našeg kluba. Ubeđen sam da postoji dobra volja svih zainteresovanih strana da se postupak sanacije izvede na najbolji mogući način", zaključio je Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu