Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.07.2010.

20:01

Košarkaši otputovali u Folgariju

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Folgariju gde će obaviti bazični deo priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar).

Izvor: B92, www.kss.rs

Autor:B92, www.kss.rs

Default images

U avionu za Milano bilo je 16 igrača i stručni štab. Kapiten Nenad Krstić je ostao u Beogradu, gde će raditi po individualnom programu koji je dobio.

Povratak u Beograd planiran je za 24. juli.

U Folgariju su otputovali: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Ivan Paunić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Ivan Radenović, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Kosta Perović.

Pred put Italiju, selektor Ivković je objasnio situaciju sa kapitenom koji zbog dogovora FIBA i NBA sa pripremama može da počne tek pet sedmica pre početka takmičenja.

"U subotu uveče sam razgovarao sa Semom Prestijem, generalnim menadžerom Oklahome. Istakao sam da bi za Krstića bilo bolje da boravi sa nama, što sigurno nećemo zloupotrebiti, nego da putuje u Oklahomu za samo sedam dana treninga. To bi zbog vremenske razlike predstavljalo veliki napor za njega. Presti mi je obećao da će obaviti konsultacije u klubu i uskoro mi se javiti. Optimista sam. Možda veoma brzo postignemo dogovor. Sa Oklahomom smo uvek imali odličnu saradnju. Krstić je naš kapiten, njegovo prisustvo bi bilo od ogromnog značaja za tim, ali i za njega”, rekao je Ivković.

O pripremama u Folgariji, Ivković je rekao: "Mnogo očekujemo od ovog dela priprema. Očekujem da po povratku u Kovilovo budemo 40 odsto spremni. Uvodni deo sastoji se od šest treninga, posle čega slede analiza i kratak predah."

Dušan Ivković

Ivan Paunić

Duško Savanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve