Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.06.2010.

08:35

PAO prvak posle prekida u finalu

Košarkaški klub Panatinaikos postao je šampion Grčke, pošto su sudije obustavile dalje odigravanje četvrte utakmice plej-ofa protiv Olimpijakosa.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Navijači Olimpijakosa su prethodno po treći put izazvali prekid meča.

Napuštanje terena na samo minut i tri sekunde pre kraja, omogućilo je Panatinaikosu osvajanje osme uzastopne titule prvaka Grčke i dvanaeste u poslednjih 13 sezona. U momentu prekida, Panatinaikos vodio je na gostujućem terenu sa 76:69 i imao je dva slobodna bacanja.

Tada su navijači Olimpijakosa koji su sedeli iza koševa započeli pravo bombardovanje terena plastičnim flašama i sedištima koja su počupali sa tribina.

Dok su napuštali teren, na igrače i vođstvo Panatinaikosa bačena je i jedna baklja, prenele su agencije.

Odluka sudija treba sada da bude potvrđena od strane rukovodstva lige, koje će najverovatnije oštro kazniti Olimpijakos. Iako je pobeda dodeljena Panatinaikosu, Olimpijakos bi mogao da uloži žalbu grčkom Sportskom sudu.

Gledalište je već jednom bilo delimično ispražnjeno posle dužeg prekida u trećoj četvrtini, pri vođstvu Panatinaikosa 50:42. Tada su, za vreme tajm-auta, navijači Olimpijakosa gađali klupu protivničkog tima pirotehničkim sredstvima, dimnim bombama i raznim predmetima.

Većina domaćih navijača napustila je arenu za vreme pauze uoči poslednje četvrtine, a preostali su premešteni u delove gledališta iza koševa, kako bi susret bio nastavljen.

Inače, i sama utakmica je počela sa zakašnjenjem od 45 minuta, pošto je više od 200 navijača bez karata prodrlo u arenu "Mira i prijateljstva" i sukobilo se sa policijom, koja je upotrebila suzavac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve