Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.04.2010.

12:12

Bertomeu: "Partizan je osveženje"

Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu, prilikom obilaska dvorane ’ Bersi’ u Parizu, izjavio je da je Partizan uneo osveženje u elitno evropsko takmičenje.

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Bertomeu je izjavio da je Partizan nastavio sa tradicijom stvaranja sjajnih igrača, istovremeno ostvarujući i fenomenalne rezultate. Izvršni direktor Evrolige je rekao da bi Partizan trebalo da bude idealan primer za sve kako se stvara politika jednog sportskog kolektiva.

Prvog dana takmičenja, 7. maja, imaćemo jedno očekivano polufinale Barselona i CSKA, koji su se i prošle godine u Berlinu, takođe susreli na pretposlednjem stepeniku do vrha, i jedno neočekivano, Partizan – Olimpijakos. Partizan je uneo svež vazduh u fajnal-for i Evroligu, nastavljajući sjajnu tradiciju afirmacije odličnih igrača i u isto vreme ostvarujući sjajne rezultate. Partizanov stil rada je odličan pokazatelj svima ostalima kako treba da se gradi politika jednog sportskog kolektiva“, rekao je Bertomeu.

Koorganizator fajnal-fora, predsednik Košarkaške federacije Francuske Ivan Mainini izrazio je žaljenje što ni posle 13 godina neće biti nijednog francuskog kluba na fajnal-foru, ali dodajući da to sigurno neće umanjiti predstojeći spektakl.

Pariz i ’Bersi’ su se mnogo puta do sada pokazali kao sjajni domaćini, tako će biti i ovog puta“, obećao je Mainini.

Direktan televizijski prenos, na preko 50 jezika, preuezeće čak 191 zemlja, a akreditovano je preko 500 novinara, dok su ulaznice odavno rasporadate.

Od rascepa u evropskoj košarci 2000. godine između FIBA i ULEB-a, samo šest zemalja – Španija, Italija, Grčka, Izrael, Rusija i Srbija, imale su predstavnika na Fajnal-foru. U proteklih deset godina, samo 12 ekipa uspevalo je da dođe na završni turnir i to su: Panatinaikos, Virtus Bolonja, Beneton, Makabi, Barselona, Montepaski, CSKA, Fortitudo, Taukeramika, Unikaha, Olimpijakos i Partizan.

Pariz će četvrti put biti domaćin Fajnal-fora, prvi put u organizaciji ULEB-a. Pariz je tako „video“ splitski POP 84 kako 1991. osvaja titulu prvaka Evrope, zatim Panatinaikos koji je 1996. došao do svog prvog trofeja u ovom takmičenju, kao i Makabiju koji je 2001. godine osvojio FIBA Suproligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu