Nova vest
Košarka

Sreda, 31.03.2010.

22:17

EL: Partizan – Makabi 2:1 (20.45h)

Košarkaši Partizana i Makabija igraju u četvrtak od 20.45 časova četvrti meč plejof serije Evrolige za plaman na fajnal for.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srpski šampion je pobedom u utorak poveo sa 2:1 u seriji, pa mu treba još jedna pobeda za plasman među četiri najbolja tima u Evropi koja će se u Parizu boriti za titulu. "Mi smo ove dve utakmice u Beogradu gledali kao dva poluvremena. Jedno je završeno, okrećemo se ka onome što nas čeka", najavio je Duško Vujošević drugi duel u Areni.

"Ono što je bilo samo analiziramo i uvežbavamo samo da bismo bili spremni za četvrtak. Što se tiče taktike, sigurno će biti određenih pouka sa jedne i druge strane u odnosu na sve dosadašnje utakmice".

Vujošević ne misli da će pritisak negativno uticati na njegove igrače pa stoga ih nije ni odveo u karantin.

"Pritisak je nešto što je ambicija, što svako od njih oseća. Mi im učimo kako da ga prerade i iskoriste kako bi im pomogao da budu bolji igrači, da pobede. Ne ide niko u karantin, jer on ne može da pomogne ekipi koja nema potrebe za njim. Lako bi bilo da se tako eliminiše presija".

"Hoćemo da tim ponovi pristup i poboljša kvalitet u odnosu na prethodnu utakmicu. Siguran sam da će i publika još da podigne svoj doprinos koji je bio ogroman i u prvoj utakmici. Svi u timu i oko njega biće u funkciji rezultata, ne u bilo kakvoj drugoj. Potrebna je velika količina opreza. Sigurno nas čeka protivnik koji će biti u svom najboljem izdanju", zaključio je Vujošević. 

 

Igrači Partizana bili su jednoglasni posle pobede da nikakva euforija ne sme da se podiže i da u predstojeći duel u četvrtak mora da se uđe hladne glave.  

Makabi će svakako biti pod još većim pritiskom. Izraelci u četvrtak moraju dobiti.

"Četvrti meč je najvažnija utakmica u sezoni za oba tima. Partizan može do fajnal fora posle 12 godina pauze, a mi bi porazom završili sezonu. Partizan nije bilji od nas, bio je bolji u utorak pa je i zaslužio pobedu, ali mi ih možemo pobediti, čak i u Beogradu. Ne smemo im ponovo dozvoliti toliko ofanzivnih skokova. Ovo je veoma naporna serija za oba tima, pa dve utakmice u samo 48 sati mogu naneti dosta štete. Neće biti iznenađenje ako četvrti meč odluči energija igrača pa zbog toga moramo da odmaramo igrače kako bi sačuvali dah", istakao je trener Makabija Pini Geršon.

KK Partizan saopštio da će kapije za utakmicu u četvrtak biti otvorene već od 17 časova. Deca neće moći u "Arenu" ni uz pratnju, ako nemaju kartu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu