Nova vest
Košarka

Utorak, 26.01.2010.

22:23

Trifunović: Odbrana donela trijumf

Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović ocenio je da je ključ pobede nad Nimburkom bila dobra odbrana njegovog tima u drugom poluvremenu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Utakmica nije bila lepa, a pobedu je donela naša igra u odbrani, u drugom poluvremenu. Nismo rešili problem izgubljenih lopti i ofanzivnog skoka Nimburka, ali to je normalno, jer smo mladi i neiskusni. Takođe, u finišu utakmice, u pojedinim momentima, bili smo suviše brzopleti. To nije stvar nediscipline, već prevelike želje mojih igrača", izjavio je Trifunović.

‘Crveno-beli’ su na startu Top16 faze Evrokupa, u Pardubicama u Češkoj, pobedili Nimburk sa 65:60, a u sledećem kolu, u Beogradu, igraju protiv španske Gran Kanarije.

"Ova pobeda je veoma važna za samopouzdanje, ali to ne znači da smo obavili ceo posao. Sve četiri ekipe imaju snagu i kvalitet za TOP 8. Tek nam predstoje prava iskušenja", zaključio je Trifunović.

Zvezdin centar Vladimir Štimac istakao je da ekipa odmah mora da se okrene mečevima koji dolaze.

"Možda smo na papiru izgubili bitku pod obručima, ali smo u drugom poluvremenu iskontrolisali skok i pogađali kada je bilo najpotrebnije. U Pardubicama se teško pobeđuje i ovaj trijumf je nagrada za trud koji smo uložili na parketu. Međutim, odmah moramo da se okrenemo našem narednom rivalu u Jadranskoj ligi, ekipi Cedevite, ", zaključio je Štimac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu