Nova vest
Košarka

Subota, 28.11.2009.

21:27

ACB: Pobede Barselone i Kahasola

U subotu su odigrana dva meča desetog kola španske ACB lige, a pobede su ostvarili Barselona i Kahasol.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Katalonci su savladali Unikahu u Malagi sa 63:57, a najbolji na meču bili su Huan Karlos Navaro sa 18 poena i Erazem Lorbek sa 13 poena i 6 skokova. I Kahasol je slavio kao gost protiv Fuenlabrade 82:70, a srpski internacionalac Duško Savanović zabeležio je 13 poena (1-3 za dva, 3-5 za tri, 32 min.) i 3 skoka.

Barselona je trijumfom u Malagi zabeležila devetu pobedu u šampionatu, uz jedan poraz. Jedini tim sa maksimalnim učinkom je prvoplasirani Real, koji u nedelju dočekuje Granadu.

Unikaha, za razliku od partija u Evroligi, ne blista u Španiji i posle deset kola ima skor od tri pobede i sedam poraza. Protiv Barselone bolji od ostalih bili su Jiri Velš sa 12 i Džoel Friland sa 10 poena

Najefikasniji u pobedi Kahasola bio je Andres Miso sa 18 poena (4 sk. i 6 ast), a Tajron Elis dao je 14. Fuenlabradu je predvodio Esteban Batista sa 19 poena i 10 skokova, A Džerald Fič ubacio je 14 poena.

Kahasol je šesti na tabeli sa skorom 6-4, dok Fuenlabrada ima obrnut učinak – četiri pobede i šest poraza.

10. kolo ACB lige:
subota:
Unikaha – Barselona 57:63
Fuenlabrada – Kahasol 70:82
nedelja:
Real Madrid – Granada
Mursija – Estudijantes
Bilbao – Huventud
Alikante – Gran Kanarija
Kompostela – Valensija
Manresa – Kaha Laboral
San Sebastijan – Valjadolid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu