Nova vest
Košarka

Sreda, 09.09.2009.

23:05

Srbija pobedila Veliku Britaniju

Reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu takmičenja na Evropskom šampionatu u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u poslednjem kolu u Varšavi savladala Veliku Britaniju sa 77:59. Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Milenko Tepić i Nenad Krstić sa po 17 poena, dok je kod Britanaca najviše koševa postigao Renking 21.

Trijumf od 77:59 obezbedio je Srbiji prolazak u narednu fazu takmičenja zajedno sa Slovenijom i Španijom. Naredni krug igra se u Lođu, a sva tri tima završila su prvi deo sa skorom 2-1, s' tim što je Srbija drugoplasirana iza Slovenije.

Za to vreme Velika Britanija ide kući bez ostvarenog trijumfa, ali sa veoma jakim utiskom i pored odsustva dvojice NBA igrača Luola Denga i Bena Gordona.

Srbija je već od starta krenula silovito. Na poluvremenu je bilo 39:29. Početkom treće deonice Britanci su napravili mini-seriju i smanjili na 41:35 posle slobodnih bacanja Popsa Mensa-Bonsua. Srbija je potom odgovorila serijom 17:6 do završetka treće deonice. Tu seriju sa poslednjih šest poena začinio je kapiten Nenad Krstić, pa je na poslednji mali odmor Srbija otišla sa prednošću od 58:44.

Nenad Krstić je pokazao da je pravi lider ovog tima, pošto je ponovio sjajnu igru iz duela protiv Španije. Pravi lider tima, koji je preuzimao odgovornost kada je to bilo potrebno.

Velika Britanija je napravila čak 27 ličnih grešaka, od kojih su Srbi šutirali 35 puta slobodna bacanja. Taj podatak sigurno da nije zadovoljio selektora Britanije Krisa Finča, koji je besneo u utorak posle duela protiv Španije u kome su protivniku prepustili 40 slobodnih bacanja posle 30 faulova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu