Nova vest
Košarka

Sreda, 04.02.2009.

22:39

Prva pobeda Partizana u Top 16!

Košarkaši Partizana pobedili su Lotomatiku (Romu) rezultatom 84:76 u drugom kolu Evrolige. 'Crno-beli' sada imaju skor 1-1.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Najbolji u taboru Partizana bio je Novica Veličković sa 19 poena (5-8 za dva, 3-4 za tri) i 10 skokova, a bitnu ulogu odigrao je i Uroš Tripković sa 20 poena (6-8 za tri). Rimljane je predvodio Slovenac Primož Brezec sa 19 poena (8-10 iz igre) i 5 skokova, a njegov sunarodnik Sani Bećirović ubacio je 17 (13-14 penali). U trećoj rundi Partizan dočekuje Unikahu 11. februara.

Dvorana Pionir bila je puna, a podrška sa tribina bila je fantastična.

Razliku između dva tima u prvom poluvremenu napravio je neverovatan šut 'crno-belih' za tri poena – 9 od 13 (Roma 2 od 6).

Rimljani su se dobro nosili sa pritiskom gledališta, ali je Veličković bio veoma raspoložen za igru na početku meča – ubacio je 10 od prvih 15 poena Partizana (dve trojke). Tripković je nastavio seriju trojki za +8, a četvrtinu je svojom minijaturom završio Lazmi – prvo je ubacio šut iz okreta posle sjajne finte, a zatim je i zakucao uz prekršaj.



Sa druge strane, najbolji je bio 216cm visoki centar Brezec, koji je do poluvremena imao 16 poena (7-8 iz igre) i 4 skoka.

Ekipa Nanda Đentilea zaigrala je pokretljivije u odbrani u drugoj četvrtini, što je uz veliko požrtvovanje bilo dovoljno da se u nekim periodima uspori napad 'crno-belih' i omete organizacija.

Ipak, tim Duška Vujoševića uvek je imao adekvatan odgovor kada bi gosti prišli na ispod pet poena zaostatka. Finiš poluvremena obležio je Tripković, koji je u poslednjoj sekundi pogodio spektakularnu trojku iz okreta za +8 (50:42) na kraju prvog dela igre.

Partizanovi košarkaši su drugo poluvreme odigrali manirom iskusnih ekipa – nisu bespotrebno brzali, strpljivo su gradili napade, a znali su i da osete trenutak i kontrom podignu gledaoce na noge.

U igri Rome nedostajala je jasna koncepcija i plan, a igra u pozicionom napadu svodila se na individualne akcije i tek poneki 'pik-en-rol', uglavnom neefektivan. Tome je naravno doprinela i uska odbrana Partizana, kombinovana sa zonom. Rimljani su pravili previše propusta u odbrani, a trener Đentile ni čestim izmenama nije uspevao da održi visok ritam, pošto su Beograđani uvek bili za korak brži.

Prednost Partizana kretala se konstantno između 10-16 poena, a Roma nije imala realnih izgleda da ugrozi vođstvo domaćih.

Obe ekipe igrale su ozbiljno do samog kraja jer bi i koš-razlika mogla da utiče na plasman u grupi. Na kraju je Roma uspela da smanji razliku za konačnih 84:76.

'Crno-beli' u subotu od 18h igraju sa Crvenom zvezdom u NLB ligi, a sledeće srede čekaju Unikahu u trećoj rundi Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

280 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve