Nova vest
Košarka

Sreda, 03.12.2008.

22:41

Sigurna pobeda Partizana

Košarkaši Partizana pobedili su Efes Pilsen 83:77, u šestom kolu Evrolige u grupi D.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Duška Vujoševića zabeležila je možda i ključnu pobedu za plasman u Top 16, i sada u grupi D ima skor od po tri pobede i poraza. Aleksandar Rašić bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 18 poena (3-4 za tri). Stefon Lazmi i Milenko Tepić ubacili su po 11, a Novica Veličković 10 poena. U gostujućem sastavu Kerem Gonlum postigao je 14, Preston Šampert 13, a Čarls Smit 12 poena.

Partizan je u izuzetno važnoj utakmici odigrao veoma zrelo. „Crno-beli“ su od samog starta kontrolisali igru i rezultat, i pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Možda i najbolju utakmicu u dosadašnjem delu sezone odigrao je plej ekipe Aleksandar Rašić koji je na kraju bio i najefikasniji igrač meča.

Trener „crno-belih“ Duško Vujošević meč sa Efesom počeo je u iznenađujućoj petoricu Lazmi, Vraneš, Tepić, Veseli i Božić.

Partizan je dobro otvorio možda i ključni duel u grupnoj fazi, i nakon trojke Božića u petom minutu vodio je 10:3. Sa druge strane Turke su trojkama vratili Tornton i Smit, ali to je bilo premalo za krcat Pionir i raspoloženi Partizan.

„Crno-beli“ su nakon deset minuta vodili 21:14, i jedina loša stvar po šampiona Srbije u prvoj deonici bili su problemi Vraneša i Lazmija koji su zaradili po dva faula.

Partizan je prednost zadržao i u drugoj deonici, ali je u nekoliko situacija propustio priliku da se odlepi na dvocifrenu razliku. Nakon trojki Vujanića i Kakiusisa Turci su u 18. minutu prišli na samo tri poena zaostatka, ali na drugoj strani je uzvratio Rašić istom merom za 36:30. U poslednjoj sekundi prvog dela Čarls Smit postigao je trojku iz ugla za 40:36 nakon 20 minuta.

Početkom drugog dela Partizan je pojačao igru i u odbrani i u napadu, i epilog toga bila je serija 11-2 za velikih 13 poena prednosti (51:38). Efes je sredinom treće donice uspeo da spusti razliku na šest poena (53:47), ali tada su se razigrali Tripković, Tepić i Vitkovac, i Partizan je nakon 30 minuta vodio 61:51.

U poslednjoj deonici „crno-beli“ su samouvereno održavali prednost, ali je Efes dva minuta pre kraja uspeo da smanji na 75:70. Tada Lazmi ubacuje dva slobodna bacanja, a Vujanić na drugoj strani gubi loptu i pravi nameran faul, i to je bio kraj.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je posle meča da je pobeda koja je ostvarena večeras jako bitna jer je izvojevana u teškoj utakmici i posle dosta borbe.

"Ključ utakmice bio je u našoj dobroj odbrani. Uspeli smo da zaustavimo njihove najbolje igrače, a prema svemu prikazanom trebalo je da slavimo ubedljivijom razlikom", istakao je iskusni stručnjak.

Trener Efes Pilsena Ergin Ataman čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi i dodao da je u medju njegovim izabranicima "bilo dosta tenzije uoči ove utakmice."

"I pored mnogo loše igre u napadu, imali smo šanse da se na kraju rezultatski vratimo i preokrenemo meč u našu korist, ali smo na kraju, ipak, poraženi" zaključio je Ataman koji smatra da njegov tim i dalje ima pravo na nadu da može da se plasira u Top 16 fazu Evrolige.

U narednom kolu Partizan gostuje ekipi Reala u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve