Nova vest
Košarka

Subota, 18.10.2008.

23:35

Pešić uslovljava ostanak

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić najavio je posle pobede nad Vojvodinom u Jadranskoj ligi da će napustiti beogradski tim ako se pod hitno ne oformi uprava kluba. "Mi nemamo klub, upravu, ljude koji treba da vode Zvezdu. Tako više ne može. Dogovor je bio da se ti problemi reše do kraja septembra ili početka oktobra", rekao je Pešić posle pobede od 82:81 u Novom Sadu.

On je dodao da će još večeras pokušati da razgovara sa finansijerom Zvezde Slobodanom Vučićevićom, koji je i član komisije za pripremu izborne Skupštine kluba.

"Tražiću od Vučićevića da preuzme ulogu predsednika. Ako on ne prihvati, onda stvarno više nema smisla, onda 'ajde da zatvaramo radnju", kazao je Pešić.

Na pitanje da li to znači da će, ako Vučićević ne prihvati njegov predlog, podneti ostavku na funkciju trenera "crveno-belih" rekao: "Ja i nemam kome da podnesem ostavku".

Pešić je naglasio da ga samo maksimalna posvećenost igrača Crvenoj zvezdi motiviše da radi na trenutnoj funkciji.

"Mi smo potpuno neuigrani, posebno u odbrani, što se videlo i u prvoj četvrtini večerašnje utakmice u kojoj smo primili 31 poen. Za sada, ipak, sve nadoknadjujemo maksimalnom borbenošću, ali to ne može tako zauvek, mora mnogo bolje", ocenio je trener posle pobede u meču u kome je njegova ekipa gubila i sa 14 poena razlike.

Zvezda je u dosadašnjem toku sezone u Jadranskoj ligi uz Partizan jedina neporažena ekipa. Vojvodina je, s druge strane, izgubila tri utakmice, večeras posle odlučujućih poena beka Zvezde Borisa Bakića.

"Ne bi bilo nezasluženo i da je Vojvodina pobedila, pošto je utakmicu odlučio poen... Nama se, medjutim, to dešava već na drugoj uzastopnoj utakmici, isto je bilo i u prošlom kolu na gostovanju FMP-u u Železniku. Jednostavno plaćamo danak neiskustvu", ocenio je trener Vojvodine Zoran Sretenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu