Nova vest
Košarka

Utorak, 03.06.2008.

21:23

FMP poveo u seriji sa Hemofarmom

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku ekipu Hemofarma 92:81 (30:25, 19:17, 20:14, 23:25), u prvom meču polufinala plej-ofa srpske Svislajon Superlige. Ekipu Slobodana Klipe do vođstva od 1:0 u seriji predvodio je odlični Zoran Erceg koji je postigao 28 poena. Erceg je pomoć imao u kapitenu ekipe Bojanu Krstoviću koji je ubacio 19, Protić je stao na 14, aLabović na 13 poena. U timu iz Vršca Vladan Vukosavljević i Nebojša Joksimović postigli su po 18, Pavković je stao na 15, a Božović na 10 poena.

Trener FMP-a Slobodan Klipa rekao je posle meča da je ponosan na rezultat svojih igrača u Superligi.

"Igranje u plej-ofu je diplomski rad za mlade igrače koji prvi put nastupaju u doigravanju, i tako će se videti da li su sazreli. Sada je svaka utakmica bitna i ovom pobedom smo došli do velike prednosti", rekao je Klipa novinarima posle meča.

"Pokušaćemo u Vršcu da napravimo iznenadjenje i plasiramo su finale. Sledeći meč je važan za oba tima. Inače, košarka je u velikom problemu jer se na televiziji ne prenosi polufinale plej-ofa, ni večiti derbi", dodao je trener FMP-a.

Šef stručnog štaba Hemofarma Vlada Vukoičić, koji je u toku sezone napustio FMP, ocenio je da je večerašnji meč bio "atipičan" za njegov tim.

"Odigrali smo atipičnu utakmicu za igre Hemofarma u poslednja dva meseca, koliko sam ja trener. Primili smo mnogo poena, a taktiku smo uvek zasnivali na odbrani. Promenili smo stil igre jer smo ušli u ritam FMP-a", kazao je Vukoičić.

Poraz, međutim, nije omeo mladog stručnjaka.

"Nema emocija, nema tuge. Sada nam preostaje da pobedimo i izborimo 'majstoricu', a u tom trećem meču bi pritisak bio na strani FMP-a", objasnio je Vukoičić.

Utakmica broj dva igra se za tri dana u vršačkom „Milenijumu“.

FMP - Hamofarm 92:81

FMP: Jeremić 5, Djerasimović, Erceg 28, Labović 13, Lazić 3, Krstović 19, Protić 14, Musli, Milutinović, Samardžiski 6, Raduljica, Čović 4.
Hemofarm: Pavković 15, Despotović, Simonović, Joksimović 18, Božović 10, Marković 8, Savović, Borisov 5, Marjanović 3, Maršal 2, Mačvan 2, Vukosavljević 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu