Nova vest
Košarka

Petak, 20.06.2014.

08:30

Bogdanović: Presudna je želja

Bek Partizana Bogdan Bogdanović istakao je nakon nove sjajne partije u finalu Superlige da je za rezultat presudna želja.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Bogdanović je sa 20 poena opet bio ključni igrač crno-belih u pobedi nad Crvenom zvezdom za prednost od 2-1 u finalnoj seriji.

"Mislim da je presudna želja, što je dokazao i Makabi na fajnal-foru Evrolige kada je bio totalni autsajder. I ne samo u košarci, već je i u životu želja stvar koja te vodi ka uspehu", rekao je Bogdanović.

Partizan je imao problema u prvoj četvrtini protiv Zvezde, uspeo je da agresivnom igrom stigne do preokreta, da bi potom Bogdanović serijom koševa doneo veliku prednost domaćinu.

"Ušli smo jako agresivno u utakmicu i delovali mnogo zrelije nego na startu serije. Smatram da je utakmica bila dosta kvalitetna sa puno žara i borbe. Nekoliko puta sam govorio da smo slavili protiv Zvezde dva puta prošle godine u gostima, pa zašto ne bismo i sada to ponovili. Težimo ka tome, ne treba se obazirati na meč lopte, jer je svaki naredni meč sve teži i treba što pre iskoristiti šansu", rekao je Bogdanović.

Iako je Partizan opet imao velikih 15 poena prednosti tokom drugog poluvremena, opet je, kao i u drugom meču, dozvolio rivalu da se vrati rezultatski u igru.

"Nije im preostalo ništa drugo, nego da krenu na sve ili ništa i zaigraju mnogo agresivnije. Uspeli smo to da iskontrolišemo, jer pomenuta prednost stečena u jednoj deonici nije nedostižna. Sve može da se anulira, to je košarka. Branili smo se koncentrisano, gradili dobro pod košem i samo bi trebalo da pronađemo rešenje za Bobana Marjanovića", objasnio je bek Partizana.

Partizan se nakon pobede kao gost dobro pokazao u praznom Pioniru, a sada sledi novi meč pred navijačima Zvezde.

"Jako je loše kada se igra pred praznim tribinama. Dalo se primetiti da nije to to bez navijača. Igrali smo četvrtinu i po u Kragujevcu prošle godine bez publike u finalu Kupa, ali je generalno ružno bez publike. Nažalost, takva su pravila. Sigurno će da bude bolja atmosfera, pre svega što je rival pribijen uz zid i sledeći meč mu je poslednja šansa da ostane u igri. Pritisak je na strani Zvezde, mi smo malo rasterećeni, međutim, ne bismo trebali da se opustimo već da profesionalno odradimo započeti posao", zaključio je Bogdanović.

Partizan ima šansu da u subotu osvoji 13. uzastopnu titulu šampiona Srbije.

"Dule (Vujošević) tempira formu. To njega pitajte", našalio se prvi kandidat za MVP-ja finala.

Četvrti meč finalne serije Superlige Srbije između Crvene zvezde Telekom i Partizana NIS (1-2) igra se u subotu od 20 časova u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu