Nova vest
Košarka

Subota, 20.02.2010.

23:13

KRK: FMP kroz dramu do finala

Košarkaši FMP Železnika pobedili su Radnički iz Kragujevca 84:83 i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U veoma uzbudljivoj završnici 'Panteri' su stigli do trijumfa – na dve sekunde do kraja Milosavljević je pogodio samo prvo bacanje, Kragujevčani su se dokopali lopte, ali je Mijatović promašio trojku za trijumf. Najbolji kod pobednika bio je Predrag Samardžiski sa 22 poena i 9 skokova, Filip Čović dao je 13, a Radnički je predvodio Vukašin Aleksić sa 33 poena.

Osim dvojca Samardžiski-Čović, kod FMP-a se istakao Raduljica sa 11 poena i 9 skokova, a za Radnički je Dragan Milosavljević imao 17 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Ekipa trenera Miroslava Nikolića imala je prednost tokom većeg dela meča, a višak na kontu Radničkog iznosio je i 18 poena u prvom poluvremenu. U tom intervali briljantan je bio Aleksić sa 21 poenom, a Kragujevčane je fantastično služio šut za tri poena.

Slično kao i Hemofarm u prvom polufinalnom okršaju, ni Radnički nije uspeo da izdrži ceo meč u visokom ritmu, a prednost od 20a-k razlika već do poluvremena se istopila na devet (49:40).

Vrlo brzo je tim Vlada Đurovića potpuno uhvatio priključak, već sredinom treće četvrtine, a 'Panteri' su u poslednjoj četvrtini i preuzeli vođstvo.

Na tri minuta do kraja Čović pogađa trojku sa 10-ak metara od tablu u poslednjoj sekundi napada za 77:73. To je na kratko destabilizovalo Kragujevčane, pa je FMP poveo 79:73 i činilo se da je ishod poznat.

Međutim, zahvaljujući sigurnom izvođenju penala pre svih Aleksića Radnički uspeva da se održi u igri. Čović je pogodio još jednu vrlo bitnu trojku, ali je polovičnim izvođenjem bacanja u dva navrata za malo od heroja postao tragičar.

Pri rezultatu 84:82 Raduljica je faulirao Milosavljevića. On pogađa prvo bacanje, drugo je nesrećno izašlo iz koša, ali se lopta od Samardžiskog odbila u aut.

U poslednjim trenucima lopta dolazi do Mijatovića, koji promašuje iza linije 6.25m, pa je FMP prošao u finale i boriće se za trofej sa Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu