Nova vest
Košarka

Subota, 18.11.2023.

20:25

Ekspresna smena: Žakelj novi trener košarkaša Budućnosti

Slovenački stručnjak Andrej Žakelj novi je trener košarkaša Budućnosti, objavljeno je na zvaničnom sajtu podgoričkog kluba.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Ekspresna smena: Žakelj novi trener košarkaša Budućnosti
Foto: Profimedia/R.R./ATAImages

Vest se pojavila samo sat vremena posle poraza od Ikogee (74:88) u 8. kolu ABA lige.

"Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Budućnosti, doneta je odluka da mesto glavnog trenera plavo-belih preuzme Andrej Žakelj. Slovenački stručnjak je karijeru počeo u Lastovki, potom vodio poljski Start Lublin, a onda se vratio u Sloveniju i bio na klupama Podčetrteka i Šentjura. Bio je pomoćnik Jurice Golemca u Primorskoj od kojeg je preuzeo brigu o ekipi i osvojio slovenački Kup 2020. godine", piše u saopštenju Budućnosti.

Dodaje se da je Žakelj posle Primorske, preuzeo SC Derbi i već u debitantskoj sezoni u ABA ligi napravio sjajan rezultat.

Prethodne sezone su popularni "studenti" stigli do plej-ofa ABA lige gde su tesno izgubili od Partizana 2-1.

Na Superkupu ABA lige koji je održan u SC "Morača", Žakeljeva ekipa je napravila iznenađenje i savladala FMP, Budućnost i Partizan i na kraju podigla pehar.

"Nadamo se da će Andrej vratiti ekipu na pobednički kolosek i na mesto gdje ovaj klub pripada, a to je u samom vrhu ABA lige i Evrokupa! Andrej dobro došao!", zaključuje se u saopštenju Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu