Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.03.2011.

23:21

"Ne poredite nikoga sa Džordanom"

Trener LA Lejkersa Fil Džekson rekao je da je Majkl Džordan u 'svojoj stratosferi' i da ne može da uporedi njega i Kobija Brajanta.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Brajantu fali još jedna NBA titula da bi stigao Džordana (6-5), a Džekson je kao trener bio učesnik u svih 11 osvojenih titula ova dva igrača.

“Kobi je nakon Majkla napravio svoj put i postoji puno identičnih stvari što se njih dvojice tiče. Ipak, jedna stvar je nadati se da će biti kao on, a potpuno druga stvarno biti kao on”, rekao je Džekson za ‘LA Tajms’

“Moramo da isključimo Majkla Džordana iz ovakvih izjednačavanja. Prestanite da poredite bilo koga sa Majklom Džordanom. Jednostavno, nije fer. On je bio upečatljiv…”

Legendarni Fil Džekson, koji je sa 11 NBA prstenova nadmašio rekord takođe legendarnog Reda Ojerbaha, objasnio je i zbog čega smatra da je Džordan, kako na njegovoj biografiji u NBA enciklopediji piše ‘najbolji košarkaš svih vremena’.

“Kobi ima slabiji procenat šuta od Majkla (45,5% - 49,7%). Ima iste karakteristike kao Majkl, ali jednostavno nije isti igrač.”

Inače, na poluvremenu duela Čikago – Juta u subotu obeležena je 20-godišnjica osvajanja prvog šampionskog prstena Čikago Bulsa. Legendarni tim Bulsa činili su: Bi Džej Armstrong, Bil Kartrajt, Horas Grant, Krag Hodžis, Denis Hopson, Stejsi King, Klif Livingston, Džon Pekson, Vil Perdju, Skot Vilijams, Skoti Pipen i naravno Majkl Džordan.

Džordan je poslednji izašao na parket ‘Junajted centra’ i na ‘mestu zločina’ dobio je još jednom neverovatne ovacije.

“Želim da se zahvalim Čikago Bulsima što su mi dozvolili da se vratim, i što su omogućili ovoj ekipi da se ponovo spoji”, rekao je između ostalog Džordan.



Džordan je tokom svoje fenomenalne karijere osvojio šest NBA titula (u svih šest je bio i proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije), pet puta je bio proglašen za nakorisnijeg igrača lige, a jednom je čak bio proglašen i za najboljeg odbrambenog igrača (1988. godine).

U 15 sezona provedenih u najjačoj ligi sveta beležio je prosečno 30,1 poen, 6,2 skoka i 5,3 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu