Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.10.2014.

23:45

ABA: Zvezda ide po osvetu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otvaraju u utorak uveče drugo kolo ABA lige gostovanjem Ciboni u Zagrebu (20h).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zvezda je na startu sezone bila ubedljiva protiv Levskog, dok je šampion Cibona poražena od Olimpije. Izabranici Dejana Radonjića u taj meč ulaze nekompletni, pošto neće igrati Stefan Jović i Branko Lazić.

Ostali naši klubovi igraće u sredu, Partizan dočekuje Krku, Metalac gostuje Solnoku, a Mega Vizura igra u Sofiji sa Levskim.

Izabranici Dejana Radonjića u taj meč ulaze nekompletni, pošto u duelu sa Cibonom neće igrati Stefan Jović i Branko Lazić.

Zvezda je u prvom kolu bila ubedljiva protiv Levskog sa 85:55, dok je Cibona izgubila na svom terenu od Olimpije sa 85:80.

Partizan prvi meč na svom terenu igra u sredu od 20 časova sa Krkom, koju sa klupe vodi Aleksandar Džikić. ‘Crno-beli’ bi trebalo da nastupe sa pojačanjima u tom meču, pošto im je prošle nedelje ukinuta blokada registrovanja stranih igrača.

Oba kluba u prvom kolu su zabeležila pobede, Partizan je prvi put pobedio u Solnoku (60:55), dok je tim iz Novog Mesta možda napravio i najveće iznenađenje kola, trijumfom nad Cedevitom sa 80:72.

Mega Vizura dva sata ranije gostuje Levskom, dok u isto vreme u Solnoku igraju istoimeni klub i Metalac. Izabranici Dejana Milojevića juriće drugu pobedu, posle trijumfa nad MZT Skopljem, a Valjevci svoj prvenac.

U sredu se igraju još dva meča, osim duela u Zagrebu, Olimpija dočekuje Cedevitu, dok u Skoplju igraju MZT i Zadar. Jedini preostali meč u sredu od 18 časova u Laktašima igraju Igokea i Budućnost.

Aba liga, 2. kolo:
18:00 Olimpija – Cedevita
20:00 MZT – Zadar
20:00 Cibona – Crvena zvezda

sreda, 8. oktobar
18:00 Solnok – Metalac
18.00 Igokea – Budućnost
18.00 Levski – Mega Vizura
20.00 Partizan – Krka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu