DV: Verom i radom do kvaliteta

Košarkaši Partizana.mts nadaju se šestoj regionalnoj tituli posle završnog turnira u Laktašima.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2013.

15:37

Default images

Partizan u četvrtak od 21 čas igra sa Igokeom u drugom polufinalnom duelu.

Crno-beli su u ligaškom delu zauzeli poslednje, četvrto mesto za završnicu, ali su jedini od učesnika turnira koji u nacionalnom takmičenju igra kvalitetno, što nagoveštava da je Duško Vujošević ponovo dobro tempirao formu.

Mi smo krenuli sa možda i najmlađim sastavom u istoriji ovog takmičenja. Govorili su da je to možda i prehrabar i prerizičan potez s obzirom na važnost ABA lige ove godine. Ali ja sam verovao u njih, vredno smo trenirali. Evidentan je porast kvaliteta igrača, mi nemamo imperativ, ali imamo veliku želju. Želimo da se taj tim razvije”, kaže trener Partizana.

Rival crno-belih u utakmici koja odlučuje o učesniku Evrolige je domaćin, koji je vodio tokom cele sezone i osvojio prvo mesto u ligaškom delu.

U Igokei su dokazali kvalitet u ligi, rezultat je glavni kriterijum i to se ne može i ne sme osporiti. Oni su osvojili prvo mesto još dok smo mislili da ono donosi direktno mesto u EL. Oni verovatno imaju osećaj žrtve, što će im dati dodatni motiv”, upozorava Duško Vujošević.

Napravili su tim od ljudi koji kao grupa odlično funkcionišu, spremni su da se žrtvuju da bi došli do trofeja i pobede. Čeka nas jak protivnik, ali očekujem i mnogo navijača Partizana, nadam se da nećemo imati osećaj da igramo apsolutno na gostujućem terenu”.

Povreda je prošlost za jednog od ključnih igrača ekipe Vladimira Lučića.

Čeka nas veoma teška utakmica protiv domaćina i ekipa koje kvalitet dokazala osvjivši prvo mesto u ligi. Mi smo maksimalno spremni i motivisani da obezbedimo EL. Nadam se odlčnoj atmosferi, i da će hala, kao i uvek u Republici Srpskoj, biti puna”, izjavio je Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: