NLB: Partizan – Budućnost (16h)

Košarkaši Partizana dočekuju u subotu od 16 časova podgoričku Budućnost u jednom od derbi mečeva 6. kola NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 31.10.2008.

19:24

Default images

Partizan je, uz gradskog rivala Crvenu zvezdu, jedina neporažena ekipa u ligi, ali su Podgoričani takođe pri vrhu tabele, imaju samo pobedu manje, a jedini poraz pretrpeli su na gostovanju zagrebačkoj Ciboni (73:84).

Najbolji uvid u mogućnosti sledećeg Partizanovog rivala ima Žarko Rakočević, krilni centar 'crno-belih', koji je u Humsku stigao letos, upravo iz Podgorice.

"Kao i prethodnih godina, Budućnost igra izuzetno agresivno. U pitanju je pre svega dobar kolektiv, nijedan pojedinac se ne izdvaja previše. Jedino bih možda istakao Vladimira Dašića koji igra mnogo bolje nego prošle sezone, najviše je pokazao i iskočio je kao lider tima. Vidim da se i Marko Simonović, pojačanje iz Hemofarma, odlično snašao. Ipak, mi nikako ne smemo da se za njih pripremamo pojedinačno, jer su oni daleko veća pretnja kolektivno", kaže Rakočević.

Tim Duška Vujoševića najavio je dosadašnjim rezultatima još jednu uspešnu sezonu u regionalnoj ligi, a u 6. kolo ulazi dodatno ohrabren pobedom nad Real Madridom u Evroligi.

"Možda smo malo umorni posle onakvog duela sa Realom, mada dva i po dana priprema za Budućnost bi trebalo da nam bude dovoljno. Dočekujemo ekipu koja je u izuzetnoj formi i sa skorom 4-1 verovatno najprijatnije iznenađenje NLB lige. Najbitnije je da uđemo u meč na pravi način, maksimalno angažovano i koncentrisano. Onda ne bi trebalo da izostane pobeda", rekao je Rakočević.

Meč Partizan – Budućnost na programu je u subotu od 16 časova u Hali 'Pionir'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: