Hemofarm u finalu NLB lige

Izvor: Nina Kolundžija

Petak, 25.04.2008.

20:03

Default images

Košarkaši Hemofarm Stade plasirali su se u finale završnog turnira NLB lige u Ljubljani pobedom nad ekipom Zadra 81:72 ( 21:24, 21:16, 20:22, 19:10). Najefikasniji kod pobedničkog tima bili su Pavković i Joksimović sa 13 poena, dok je za poražene Džonson Džulijus dao 19 i Štimac 15 poena. Vrščani će u finalu igrati sa boljim braniocem trofeja, ekipom Partizana.

U prvom delu igre utakmica je bila rezultatski neizvesna. U ekipi Zadra odlično je igrao Džonson Džulijus koji je postigao 16 poena ček pet trojki iz isto toliko pokušaja. Košarkaši Hemofarma postigli su samo jednu trojku u prve dve četvrtine. Na poluvremenu rezultat je bio 42:40 za Vrščane.

Igrači Hemofarma su prvu veću razliku od sedam poena napravili na startu treće čevrtine. Međutim, Zadrani su uzvratili serijom 14-0 i tako došli u vođstvo. Do kraja tog dela igre, Hemofarm je ponovo napravio obrt i izjednačio 62:62.

Sedam minuta pre kraja, Vrščani dolaze do razlike od sedam poena posle trojke Milana Pavkovića koji je bio junak meča pošto je postigao čak tri koša iza linije 6.25 m, dve trojke dao je Mačvan i jednu Marković. Dva minuta kasnije bilo je 77:66 što je i najveća prednost na utakmici.

Košarkaši Hemofarma rutinski su priveli utakmicu kraju rezultatom 81:72.

Hemofarmu će ovo biti drugo finale regionalne lige (bio je šampion 2005. godine), dok će Vlada Vukoičić treću godinu zaredom voditi jedan tim u finalu.

Finale se igra u subotu u 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: