Nova kazna za Fila Džeksona

Trener Los Anđeles Lejkersa Fil Džekson kažnjen je sa 35.000 dolara zbog kritikovanja sudija ranije ove nedelje.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

11:32

Default images

To je bila druga kazna za Džeksona u poslednjih deset dana, pošto je prethodno kažnjen takođe sa 35.000 dolara zbog istog prekršaja. Trofejni trener je zbog kritika na račun suđenja morao da plaća kaznu i 2007. godine. Džekson je kažnjen zbog komentara nakon meča sa Sakramentom, koji su bili upućeni na račun odnosa NBA sudija prema Kevinu Durenu.

Mislim da ga veliki broj sudija tretira kao superstara“, rekao je Džekson u utorak, misleći na brojjfaulova koji su ove sezone dosuđeni na prvoj zvezdi Oklahome.

Duren je u 21. godini najmlađi igrač u istoriji NBA koji je bio najbolji strelac regularnog dela sezone – sa prosekom od 30.1 poena po meču. Duren je ove sezone čak 840 puta išao na liniju bacanja, više od bilo kog drugog igrača, ubacivši čak 90% šuteva.

Duren, koji će u prvoj rundi plej-ofa igrati upravo protiv Lejkersa, Džeksonove komentare nazvao je omalovažavajućim.

To je deo moje igre, da idem na liniju slobodnih bacanja i da igram agresivno. Ukoliko kažete da me tretiraju kao superstara ili da su sudije blagonaklone prema meni, time samo umanjujete moju igru“, rekao je Duren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: