Izjednačili Hjuston i Orlando

U noći između četvrtka i petka u NBA šampionatu odigrana su dva meča polufinala plej-ofa, i u obe serije rezultat je 3-3 u pobedama.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

08:49

Default images

U polufinalu zapada Hjuston je na svom terenu pobedio Los Anđeles Lejkerse sa 95:80, i tako izborio majstoricu u gradu anđela. Isto je pošlo za rukom i Orlandu koji je na svom terenu savladao branioca titule Boston 83:75. Najzaslužniji za pobedu Hjustona, koji je ponovo igrao bez ključnog dvojca Ming - Mekgrjedi, bio je argentinac Luis Skola sa 24 poena i 12 skokova.

U sastavu Lejkersa Kobe Brajant postigao je 32 poena. Na duelu u Orlandu dominirao je centar domaćina Dvajt Hauard koji je porecd 23 poena imao i čak 22 skoka. U ekipi Doka Riversa plejmejker Radžon Rondo je imao učinak od 19 poena, 16 skokova i šest asistencija.



Hjuston je ponovo pokazao da može da igra i bez naboljih igrača. ’Rokitsi’ su tokom svih 48 minuta vodili protiv Lejkersa, i sasvim zasluženo su izborili majstoricu.

Već posle prvog perioda Hjuston je vodio sa 27:15, da bi do poluvremena stekao 16 koševa razlike (52:36). Nešto bolje izdanje "jezeraša" usledilo je u trećoj četvrtini koju su dobili sa 29:22, ali su domaćini, predvodjeni Aronom Bruksom i Argentincem Luisom Skolom besprekorno kontrolisali poslednjih 12 minuta i zasluženo stigli do pobede.

Sa 26 koševa Bruks je bio najefikasniji "raketaš", dok je Skola uz 24 poena imao i 12 uhvaćenih lopti. U poraženim Lejkersima najefikasniji, po običaju, bio je Kobi Brajant sa 32 koša, ali uz šut iz igre 11-27.

Ako je pobeda Hjustona bila neočekivana, trijumf Orlanda nad Bostonom sigurno nije iznenađenje, s obzirom da u sastavu zvaničnog šampiona do kraja sezone neće biti najboljeg igrača Kevina Garneta.

Orlandu su put do "majstorice" trasirali Dvajt Hauard i Rašard Luis. Prvi je sa 23 poena i 22 skoka zaslužio epitet najkorisnijeg aktera utakmice (MVP), dok je drugi ubacio samo tri koša manje.

U poraženom Bostonu istakao se Redžon Rondo sa 19 poena, 16 uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: