Maljković na klupi Taukeramike

Izvor: MR

Četvrtak, 08.03.2007.

15:50

Default images

Jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji evropske košarke, Božidar Maljković, preuzeo je špansku Taukeramiku. Maljković je na klupi TAU zamenio hrvatskog stručnjaka Velimira Perasovića, koji je pre nekoliko dana raskinuo saradnju sa španskim klubom zbog zdravstvenih problema. Srpski trener će zvanično biti predstavljen u petak, kada će biti saopštena i dužina saradnje.

Maljković je osvojio četiri titule šampiona Evrope, dve sa Jugoplastikom, 1989. i 1990. godine, jednu sa Limožom 1993, i jednu sa Panatinaikosom 1996. godine. Takođe je osvojio Kup Radivoja Koraća sa Unikahom, kao i brojne titule u nacionalnim šampionatima bivše Jugoslavije, Francuske, Grčke i Španije.

Maljković je između 2004. i 2006. vodio Real Madrid, sa kojim je osvojio titulu u ACB ligi 2005. godine.

Taukeramika je u sredu obezbedila prolaz u četvrtrfinale Evrolige, a trenutno imaju niz od šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima pod Naćom Lezanom, koji je privremeno menjao Perasovića. U španskoj ACB ligi nalaze se na drugom mestu, sa jednom pobedom manje od vodećeg Real Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: