Zoran Tošić: Nisam se pokajao, obožavam Partizan

Zoran Tošić je protekle jeseni opravdao status najvećeg pojačanja Partizana, a tokom zimske pauze ističe da se nije pokajao što se vratio u Srbiju.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 02.01.2018.

12:00

Zoran Tošić: Nisam se pokajao, obožavam Partizan
Foto: StarSport

Tošić je igrao za Partizan 2007-2009, a onda je prešao u veliki Mančester junajted. Nije dobio mnogo prilike da igra na Old Trafordu, pa je preko Kelna stigao do moskovskog CSKA.

Proveo je sedam godina među "Armejcima" i postao jedan od legendi kluba iz Moskve. Iako je daleko od fudbalske penzije, odlučio je da se vrati u Humsku 1.

"Nisam se pokajao. Bio sam svestan da dolazim u srpski fudbal koji nije na nivou koji je u Rusiji i Evropi. Ali Srbija je moja zemlja, Partizan je moj klub. Obožavam da igram za njega. Na bilo koji teren da me pošaljete ja ću to da odradim maksimalno. Sigurno da nije lepo igrati u Kruševcu, da je mnogo lepše svaku utakmicu igrati na JNA, ali to nije moguće. Naravno da sam očekivao neki veći nivo, prvenstveno sa publikom i terenima, jer na to možemo da utičemo, možemo da poboljšamo. Nadam se da će to biti bolje, da će više atraktivnih i kvalitetnijih igrača dolaziti u Srbiju, da će prvenstvo biti jače", rekao je Tošić.

Iako je prošlo skoro deset godina otkako je napustio Partizan, neke loše stvari i dalje su odlika srpskog fudbala.
Foto: StarSport
"Jedna od stvari koje su ostavile loš utisak je publika koja dolazi u malom broju. Siguran sam da i u našoj ligi postoje ekipe i igrači koji su kvalitetni, koji zaslužuju da igraju pred većem broju navijača. To mi je upečatljivo. Takođe, tereni su i dalje loši. To su stvari gde možemo da napredujemo i da tražimo napredak jer da se ulaže u te stvari poput poboljšavanja stadiona to bi privuklo i navijače. Evo, Partizan i Zvezda su se plasirali dalje u Evropi i to će sigurno da privuče veći broj gledalaca i da će cela naša liga delovati lepše", kaže krilni napadač crno-belih.

Tošić je bio nosialc igre Partizana protekle jeseni, tokom koje su crno-beli izborili prvi plasman u nokaut fazu nekog evropskog takmičenja posle 12 godina, ali su podbacili u Superligi, gde zaostaju devet bodova za najvećim rivalom Crvenom zvezdom.

"I ja sam razočaran sa poslednjih nekoliko utakmica, dosta bodova smo neočekivano izgubili. Moramo da poboljšamo određene stvari, da shvatimo da se u ovoj našoj ligi sa mnogo toga vrti, da me neko pogrešno ne shvati, sve se vrti oko Partizana i Zvezde i šansa koja ti se ukaže moraš da je uzmeš jer je drugi možda neće imati. Moramo da se osvestimo i shvatimo da nećemo imati mnogo takvih šansi. Podela bodova, još jedan derbi, moramo što pre da se opametimo i shvatimo da u svaku utakmicu moramo da uđemo da pobedimo i da to niko drugi neće uraditi umesto nas", ističe Tošić.

Tokom zimske pauze kao i uvek konstantno se spekuliše o potencijalnim odlascima i dolascima igrača.
Foto: StarSport
"Nadam se da će klub uraditi sve što je umogućnosti da zadrži vodeće igrače i da ojača tim za sledeću sezonu. Verujem da će se na nekim pozicijama ojačati konkurencija jer je sa Evropom, Kupom i prvenstvom sezona veoma zahtevna, treba veliki fond igrača. Nekoliko nas je "ispadalo" po nedelju, dve, tri i to se odmah osetilo na kvalitetu igre i rezultatima. Verujem da će doći nekoliko pojačanja i da ćemo biti kompletni, a onda možemo da se nadamo dobrim rezultatima", kaže iskusni napadač.

Tošić letos nije išao na klupske pripreme, pa će se u januaru podsetiti kako izgleda zima u Humskoj 1.

"Zaboravio sam prethodne pripreme, davno je bilo. Prvenstveno moramo svi da se odmorimo dobro, bila je naporna polusezona. Momci su počeli da igraju u junu, odigrali bezbroj utakmica, sigurno su jedva čekali kraj. Ja sam se kasnije priključio, nisam toliko igrao kao oni, ali svaki odmor prija. Pripreme će dobro doći da se spremimo. Ove zimske pripreme su kao i u Rusiji glavne, potpora za celu godinu. Nadam se da ćemo to uraditi na dobrom nivou, da bismo borbu za trofeje dočekali bez povreda i sličnih stvari koje mogu da nas izbace iz koloseka", kaže Tošić.

Prošla 2017. godina je bila izuzetno uspešna za srpski fudbal, kako klupski, tako i reprezentativni, pa se u narednoj očekuje nastavak tog niza.
Foto: StarSport
"Mislim da je napravljen veliki uspeh, prvo od reprezentacije koja se posle osam godina plasirala na veliko takmičenje. Svi smo dugo čekali na tako nešto. Posle toga Partizan, pa Zvezda. Fudbal ide uzlaznom putanjom, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Prvenstveno mi u februaru, a posle i reprezentacija na SP. Potrebno je vremena i klubovima i reprezentaciji da se stane na noge, da se napravi sistem, da se napravi program kojim treba da se ide i evo odmah su došli rezultati", zaljučio je Tošić.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: