Ražnatović za B92: Zagorac žarko želeo u Partizan, ja još više

Miodrag Miško Ražnatović, jedan od najuticajnjih košarkaških menadžera u Evropi, pričao je ekskluzivno za B92 o “slučaju Zagorac”, Jokiću, Marjanoviću, braći Bol i drugim stvarima.

Izvor: Petar Tadiæ

Ponedeljak, 01.01.2018.

10:00

Ražnatović za B92: Zagorac žarko želeo u Partizan, ja još više
Starsport

Ove jeseni prisustvovali smo velikoj sagi, koja se vrtela oko toga da li će Rade Zagorac pojačati redove crno-belog kluba.

Mladi srpski košarkaš leto je proveo u Sjedinjenim Američkim Državama gde je igrao letnju ligu za Memfis i sa kojim je potpisao ugovor.

Međutim, pred početak sezone surovost NBA lige videlo se upravo u njegovom primeru, pošto je imao zagarantovan ugovor, ali su ljudi iz kluba ipak odlučili da je on višak, pa je Rade postao slobodan igrač.

Odmah su krenula nagađanja gde bi mogao bivši igrač Mege da nastavi karijeru, a kao realna opcija bila je povratak u Srbija i igranje za Partizan – klub za koji Rade navija od malena.

Na društenim mrežema navijač beogradskog kluba “zatrpavali su porukama” Zagorca, a gostujući na TV Arena sport u emisiji “U obruču”, Rade je istakao da ima veliku želju da dođe u Partizan.

Zagorac je, kao što je rekao na TV Arena, imao žarku želju da dođe u Partizan. Moja je bila čak i veća, jer sam najpre smatrao da je to bila odlična opcija za njega”, rekao je Miodrag Ražnatović za B92.
Starsport
Među laicima ste mogli da čujete kako popularni Miško ne želi da Rade pređe u Partizan i kako je to najveći problem.

Takođe želeo sam da pokažem da zaista nemam ništa protiv crno-bele populacije, i da čim uspostave normalno funkcionisanje kluba, spreman sam da saradnju vratim na pređašnji nivo”, istakao je Ražnatović, a potom i dodao:

Sa dolaskom novog predsednika, zaista deluje da će se to dogoditi koliko narednog leta. U pregovorima novac nikada nije bio problem. Partizan je ponudio 12.000 evra (mesečno), jer je to bio maksimum i Rade je to odmah prihvatio, s obzirom da novac nije imao nikakvu ulogu”.

Ražnatović je prvi put u javnosti pričao o finansijskoj strani, koja nikada nije bila problem u pregovorima.

Da je ponuđeno i manje od tog iznosa, on bi takođe prihvatio. Ovo je prvi put da govorim o novčanim elementima pregovora, ali zaista bih želeo da skinem tu etiketu traženje velikog ugovora od strane igraca”, kaže Ražnatović.
Starsport
Miško je istakao šta je bio problem, ali i da je ta stvar vremenom otklonjena.

Problem je bila dužina ugovora i pregovori su tu zastali, da bi u jednom trenutku se i to praktično otklonilo”, rekao je prvi čovek košarkaškog kluba Mega Bemaks.

Gospodina Ražnatovića smo pitali da li je tadašnji trener Partizana Miroslav Nikolić razlog zbog koga Rade nije došao, međutim on nije želeo da priča o tome.

Međutim, u tom trenutku su se dogodile neke stvari, o kojima ne bih želeo da govorim, koje su prouzrokovale razočaranje kod igrača, i promenu odluke, odnosno želju da se karijera nastavi u Evropi”, kazao je Ražnatović.

Rade je dugo vremena bio bez kluba i prihvaćena je prva ponuda.

“Dugo je pauzirao i morali smo da prihvatimo prvu ponudu, koja se pojavila, a to je bio Betis. I njemu i meni je žao što je transfer propao, ali jednostavno imajući u vidu Radetovu senzibilnost, nije bilo moguće da se stvari dovedu do kraja”, zaključio je Ražnatović o “slučaju Zagorac”.
Getty Images
Sa Miškom smo pričali i o ostalim temama, a jedna od aktuelnih bila su braća Bol Lianđelo (19g) i Lamelo (16g) koji će karijeru nastaviti u Evropi.

Njih dvojicu je otac, ekscentrični, Lavar Bol ispisao iz škola i počeo je da im traži angažman u Evropi, Kini ili čak Japanu.

Poznato je da je Mega Bemaks klub u koji dolaze talentovani igrači i kako je klub iz Beograda idealno mesto za razvitak karijere. S obzirom da je Ražnatović prvi čovek Mege, pitali smo ga da li je bilo kontakata sa ljudima iz SAD.

Da, imao sam jedan poziv iz Amerike, ali ga nisam ozbiljno shvatio. Oni su premladi, i neiskusni, što košarkaški, što životno da bi opstali u Evropi. Mega bi sigurno bila najušuškanije mesto za njih i sve druge USA tinejdžere, koji hoće u Evropu, ali u ovom slučaju ta kombinacija ne bi bila dobitna”, rekao je Ražnatović za B92.

Najstariji sin Lavara Bola, Lonzo, trenutno igrao prvu sezonu u Los Anđeles Lejkersima, a jednog dana će prema njegovim rečima, svo troje igrati u timu iz “Grada anđela”. Sa druge strane, Lianđelo i Lamelo su potpisali profesionalne ugovore u Litvaniji sa manjim klubom, Vitautasom.
Getty Images
Ražnatovića smo pitali i o Jokiću, kako je zadovoljan situacijom u NBA i šta misli kakve su šanse da Nikola narednog leta potpiše maks ugovor vredan preko 100 miliona dolara.

Nikola igra odlično i sve se odvija u dobrom smeru. Rano je još uvek govoriti o visini ugovora, s obzirom da nije odigrana ni polovina utakmica”, kratko je rekao Miško.

Situacija sa Bobanom Marjanovićem nije sjajna u NBA ligi, međutim Ražnatović ne očekuje povratak u Evropu leta 2018.

Svaku priliku koju dobije Marjanović iskoristi na najbolji način. Ako se nešto ne promeni, moraćemo u 2018. da reagujemo jer je situacija najpre nepravedna u odnosu na njega. Ne očekujem da se vraća u Evropu ovog leta”, kaže Ražnatović.

Jedna od većih misterija ove sezone je Ognjen Jaramaz, koji je igrao letnju ligu sa Njujorkom, međutim usled malaksalosti prebačen je u bolnicu gde je detaljno pregledan.

Jaramaz je pri kraju oporavka i u januaru će početi sa utakmicama. Da li će debitovati protiv Budućnosti ili Cedevite teško je reći”, rekao je prvi čovek Mege.
Starsport
Mega je u SAD već poznata kao riznica talenata, pa smo tako pitali Ražnatovića koga bismo mogli da očekujemo na NBA draftu naredne godine iz ovog kluba.

Mega u perspektivi ima 3, 4 kandidata za sledeći draft. Mušidi, Bitadze i iz drugog plana Lazić i Mišković. Teško je očekivati da opet trojica igrača budu draftovana, ali neko će sigurno biti izabran. Uostalom, ako bi bila ponovo trojica, postajalo bi pomalo monotono”.

Za kraj, Miškom nam je dao njegovu analizu ko će osvojiti ABA ligu, Evrokup i Evroligu.

ABA ligu će po meni osvojiti Crvena zvezda, a Evrokup Lokomotiva. Za Evroligu nisam siguran, favoriti su prošlogodišnji finalisti, ali ja verujem u zatvaranje krugova u životu, pa se ne bih iznenadio da Spanulis u Beogradu, u dvorani u kojoj je 2005. osvojio svoj prvi trofej, ponovo slavi. Ostali klubovi po meni nemaju nikakvih šansi za osvajanje”, zaključio je Ražnatović u intervjuu za B92.

Petar Tadić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: