Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.08.2022.

09:30

Čukarički juri čudo u Enshedeu

Fudbaleri Čukaričkog igraju od 19 časova protiv Tventea u Enshedeu, revnaš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor: B92

Autor:B92

Čukarički juri čudo u Enshedeu
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

"Brđane" čeka težak zadatak jer su u prvom susretu u Beogradu poraženi sa 3:1.

"Znali smo da nećemo biti favoriti u ovom meču, ali to ne znači da ne verujemo u iznenađenje. Želja nam je da u ovakvom ambijentu bar ponovimo drugo poluvreme iz prvog meča. Svi igrači su spremni i jedva čekaju utakmicu. Nismo došli na ekskurziju, bitno nam je da napravimo rezultat", rekao je trener Čukaričkog Dušan Kerkez.

Prema rečima domaćina, prodato je više od 22.000 ulaznica za predstojeći susret. Da li će ta atmosfera biti dodatni motiv za igrače Čukaričkog?

"Ne mogu sa sigurnošću to da kažem. Od mog dolaska nikad nismo igrali pred toliko gledalaca. Može da se uvuče strah, ali isto tako to može da bude dodatni motiv za moje igrače da se pokažu u dodatnom svetlu. Ne možemo da očekujemo da ćemo dominirati 90 minuta, ali nam je bar cilj da se dobro suprotstavimo i pokažemo u što boljem svetlu. U svakom slučaju to može da bude podstrek i motiv za moje igrače".


Tvente je favorit u ovoj utakmici, ali se Brđani nisu predali.

"Holanđani imaju ozbiljnu ekipu, ali verujemo u naš kvalitet. Igra nije toliko bitna, ali je konačan ishod važniji. Nismo baš u položaju da budemo previše pozitivni posle prve utakmice i dva gola minusa, ali možemo da odigramo dobro. Nadam se da ćemo i polušanse iskoristiti. Moramo da dajemo golove, to je ono što pravi razliku. Tventeu definitivno malo prostora treba da iskoristi svaku priliku u to smo se uverili. Drago mi je da moji igrači veruju u pozitivan ishod. Imaćemo lep ambijent, važno je da se iz Holandije vratimo uzdignute glave, čak iako ne prođemo dalje", zaključio je Kerkez.

Tvente dan pre utakmice nije trenirao na stadionu na kojem će u četvrtak igrati protiv Čukaričkog. Ipak, to Holanđanima ne predstavlja nikakav problem, a njihov trener je najpre istakao da očekuje veliku podršku.

"Ljudi iz kluba su mi kazali da je već prodato oko 22.000 ulaznica. Očekujem odličnu atmosferu, ovo je naša prva zvanična utakmica u sezoni na našem stadionu. Želimo da uzvratimo i Čukaričkom na gostoprimstvu koje smo imali u Beogradu", rekao je kazao je Ron Jans.

Činjenica je da Tvente ima veliku prednost posle pobede od 3:1 u Beogradu.

"Uvek je dobro kad se u Beogradu ostvari pobeda. Jesmo stekli prednost, ali daleko od toga da je gotovo. Svesni smo da bi u slučaju da Čukarički povede sa 1:0 moglo da bude mnogo, mnogo teže, da bi utakmica mogla da ode u drugom pravcu. Prezadovoljan sam prvim poluvremenom iz Beograda, izgledalo je vrlo dobro, bili smo prilično efikasni i precizni. Moramo da odigramo na istom nivou, maksimalno ozbiljno, da bismo stigli do plej-ofa i duela sa italijanskom Fiorentinom".


Za vikend Tvente je startovao i u prvenstvu Holandije, pobedom protiv NEC-a u gostima, golom u sudijskoj nadoknadi.

"Tek je početak sezone, i ne može sve baš najbolje da funkcioniše od starta. Malo smo i promenili tim, odmarali neke igrače i normalno je da se to oseti. Opet, veoma je bitno da smo trijumfovali i da u dobrom raspoloženju očekujemo meč protiv Čukaričkog".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d