Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2019.

19:30

Ljajić i Mitrović "slomili" Litvaniju – opet smo primili gol

Fudbaleri Srbije savladali su Litvaniju 2:1 (0:0) na gostovanju u Viljnusu, u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Ljajić i Mitrović
Foto: Tanjug/AP Photo/ Mindaugas Kulbis

"Orlovi" su nakon neubedljive inicijative u prvom poluvremenu, goste "nokautirali" sa dva gola u prvih deset minuta drugog dela meča.

Litvance je "slomio" tandem bivših igrača Partizana, Adem Ljajić je bio dvostruki asistent, a Aleksandar Mitrović dvostruki strelac.

Ljajić je oba puta prošao po desnoj strani kaznenog, do gol-aut linije, a onda odigrao povratnu u peterac.

Prvo je podigao loptu do Mitrovića koji je pobegao svom čuvaru i neometan je zakucao u mrežu, za 0:1 u 49. minutu.

Samo četiri minuta kasnije bilo je 0:2. Ljajić ovaj put gura loptu po zemlji, ona prolazi pored golmana Litvanije, a Mitrović sa rivalom na leđima uspeva da je sprovede u mrežu.

Mitrović je stigao do 31. gola u dresu reprezentacije, sedmog u kvalifikacijama za EP i sedmog na poslednja četiri nastupa za Srbiju.

Ovaj 25-godišnji napadač Fulama je na sedam pogodaka od rekordera nacionalnog tima Stjepana Bobeka.

Ni ovaj put Srbija nije uspela da sačuva svoju mrežu. U 79. minutu Litvanci smanjuju na 2:1, preko rezerviste Domantasa Kazlauskasa koji je matirao Dmitrovića udarcem u njegov ugao.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Srbija je kontrolisala igru u prvom poluvremenu, krenuli su "Orlovi" agresivno i odmah dva puta zapretili, ali Litvanci odolevaju pokušajima Mitrovića i Ljajića iz kaznenog u prvih pet minuta.

U nastavku su Litvanci pokazali da je previše "rupa" u odbrani Srbije, jednostavnom kontrom su lako stigli do gola Srbije, a u dve situacije im je Dmitrović omogućio odlične šanse, koje srećom nisu iskostili.

U 29. minutu Mitrović prvi put šutira u okvir gola, sjajno skače na centaršut Milivojevića, ali brani Černauskas, kome je dva puta zapretio i Kolarov, jednom nimalo naivno i sa 40 metara.

Nakon ekspresnog vođstva na startu drugog poluvremena, Srbija umiruje ritam igre i "troši vreme", ali se previše opuštaju "Orlovi" i Litvanija preuzima kontrolu.

To donosi domaćinu gol nade 11 minuta pre kraja, a onda u samoj završnici i stopostotnu priliku za 2:2, ali samo pukom srećom Laukžemis promašuje ceo gol pa naš tim stiže do pobede.

Srbija u narednom kolu kvalifikacija za EURO 2020. dočekuje Luksemburg, 14. novembra, a potom Ukrajinu 17. u poslednjoj rundi.

"Orlovi" imaju samo teoretske šanse da se domognu EP iz ove grupe, ali za to su nam neophodne dve pobede u pomenutim utakmicama, te bar jedan kiks Portugala.

Međutim, trebalo bi da se dogodi čudo pa da se evropski "Selesao" pod vođstvom Kristijana Ronalda "oklizne" protiv Litvanije ili Luksemburga u novembru.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d