Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2019.

17:27

Markizio: Moja "osmica" je u pravim rukama

Bivši italijanski fudbaler Klaudio Markizio pričao je o aktuelnoj situaciji u Juventusu ali i svojoj karijeri, koju je nedavno okončao.

Izvor: MT

Autor: MT

Markizio: Moja
Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images

On je u torinskom velikanu počeo karijeru i sa tom ekipom za devet godina osvojio sedam Skudeta.

Dres sa njegovim brojem je ovog leta obukao novi igrač – Aron Remzi, koji je došao iz Arsenala.

"Moja ’osmica’ je u pravim rukama. Remzi je fantastičan fudbaler. Moje želje su bile – ili Remzi ili neki mladi igrač koji je tek stigao u prvi tim", rekao je Markizio.

Bivši italijanski reprezentativac dodao je da je taj broj zavoleo zbog dvojice omiljenih igrača – Stivena Džerarda i Frenka Lamparda.

"Dok sam bio mlad, njih dvojica su mi bili omiljeni fudbaleri, igrali su u Engleskoj i zato sam najviše voleo da gledam Premijer ligu. Tempo i fizička priprema su neverovatni na ostrvu i to je za gledaoce i navijače najvažnija stvar. Engleska me je oduvek fascinirala, ali sam praktično karijeru proveo u Juventusu i ne kajem se zbog toga", dodao je Markizio.

Markizio je nakon Juventusa jednu sezonu proveo u Zenitu, ali je nedavno odlučio da završi karijeru.

"Nisam odlučio još uvek šta ću raditi u budućnosti", zaključio je Markizio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve