Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.12.2018.

19:49

Studentska liga dobila nove šampione

U "Hali sportova Ranko Žeravica" u nedelju 16 decembra održan je Finalni dan lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda.

Izvor: B92

Autor:B92

Studentska liga dobila nove šampione
Foto: Sportindeks

Prve su na teren izašle košarkašice Fakulteta organizacionih nauka i Učiteljice. Nakon veoma uzbudljive utakmice i penal završnice titula je pripala Učiteljicama koje su slavile rezultatom 29:27 (3:6, 14:0, 4:15, 8:6). Treće mesto pripalo je košarkašicama Matematičkog fakulteta.

Posle njih za titulu najbolje studentske ekipe borile su se futsalerke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i devojke sa Vojne akademije. Popularni "pingvini sa Košutnjaka" su opravdale epitet favorita i sa ubedljivih 5:0 (2:0) su trijumfovale u ovom duelu.

Ovom pobedom one su nastavile niz nepobedivosti koji traje već pet sezona. Bronzanom medaljom okitile su se devojke sa Fakulteta veterinarske medicine.

Ženska odbojkaška ekipa Fakulteta organizacionih nauka je šampion lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. U finalu su savladale Univerzitet Singidunum rezultatom 2:0 (25:22, 26:24). U ovom neizvesnom meču presudilo je iskustvo devojaka sa FON-a koje su nakon prošlogodišnjem srebra, ponovo stavile zlato oko vrata. Bronza je pripala odbojkašicama Kriminalističko policijske akademije.

I odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka došli su do šampionske titule pobedom nad ekipom Univerzieta Singidunum rezultatom 2:1 (23:25, 25:14, 15:12). Iako su odbojaši Singidunuma osvojili prvi set, FON je sigurnijom igrom u drugom setu izjednačio, a u trećem stigao do pobede i pehara. Treće mesto osvojila je ekipa Beogradske poslovne škole.

Košarkaši Visoke škole za IKT treći put zaredom su šampioni košarkaškog prvenstva Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. U finalnom meču ekipa IKT-a je savladala Visoku školu elektrotehnike i računarstva rezultatom 45:36 (16:7, 7:11, 14:14, 8:4). Bronzanom medaljom okitili su se košarkaši Kriminalističko-policijske akademije.

Poslednja finalna utakmica odigrana je između futsalera Univerziteta Singidunum i Sportskog udruženja Pravnog fakulteta „Victoria“. Regularni deo meča završen je rezultatom 2:2(1:0), te je pobednik odlučen nakon penala.

Sigurniji su bili momci sa Singidunuma koji su sa bele tačke precizni vBili četiri puta, nasuprot pravnicima koji su upisali tri gola. Ovim trijumfom vratili pehar namenjen šampionu USSB lige u svoje vitrine. Pobedom nad Beogradskom poslovnom školom futsaleri Visoke železničke škole su odbranili treće mesto osvojeno prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve