Nova vest
Fudbal

Subota, 15.12.2018.

13:15

Njujork Tajms: Meč Zvezde sa Liverpulom bio nešto posebno

Takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona je završeno i svode se utisci o onom što smo gledali u protekla tri meseca.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Njujork Tajms: Meč Zvezde sa Liverpulom bio nešto posebno
Foto:Starsport

Srbija neće imati predstavnika u nastavku takmičenja, pošto je Crvena zvezde bila četvrta u C grupi, ali je bez obzira na sve to ostavila sjajan utisak.

Tako je list "Njujork Tajms" dao ocenu o protekloj fazi elitnog takmičenja, a za meč od najvećeg značaja proglasio je duel srpskog šampiona i Liverpula u Beogradu.

Crvena zvezda je zabeležila jednu od svojih najvećih pobeda (2:0), u susretu čiji junak je bio napadač Milan Pavkov, koji je postigao oba pogotka u prvom poluvremenu.

"Ne samo što je Crvena zvezda napustila takmičenje u C grupi skupo prodavši kožu, već je podsetila pohlepne, samodovoljne zapadnoevropske Lige na opasnosti koje su vrebale i koje još vrebaju na istoku. To je nešto što je ovo takmičenje i učinilo tako posebnim. Bilo je utakmica visokog kvaliteta, dramatičnijih, lepših, ali nijedna nije značila tako mnogo", ocena je američkog dnevnika.

Takođe, ističu se džinovi koji su posrtali (Real), poseban učinak Lionela Mesija, zatim Borusija Dortmund kao tim koji preti iz prikrajka, a posebno je istaknuto da su u prolasku dalje odlučivale nijanse, baš kao što je bilo u C grupi u kojoj je igrala Crvena zvezda, a Napoli jedan promašaj u 90. minutu (ili još bolje odbrana golmana Liverpula Alisona) delio od prolaska u osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve