Nova vest
Fudbal

Subota, 10.03.2018.

18:11

BL: Levandovski ponovo demolirao HSV, gol Kačara

Minhenski Bajern nastavio je da korača sigurno ka šestoj uzastopoj titulu prvaka Nemačke pošto je kao domaćin deklasirao Hamburger Šprotferajn – 6:0 (3:0).

Izvor:

Autor:

BL: Levandovski ponovo demolirao HSV, gol Kačara
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Bavarci su stigli do 21. pobede i zadržali 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Šalke, nastavivši apsolutnu dominaciju nad gotovo prežaljenim gostima.

Računajući poslednjih osam susreta postigli su čak 34 gola, a primili samo dva, uz pobede od dva puta po 8:0 i jednu 'petardu'.

Ponovo je svoj šou imao Robert Levandovski postigavši het-trik – pogocima u 12, 19. i 90. minutu iz penala, a mogao je i do četvrtog u 86, ali je, ovoga puta, sa jedanaest metara šutirao preko prečke

Vodeći gol postigao je Frank Riberi već u osmom minutu, Francuz je potom bio precizan i u 81, dok je četvrti gol delo Arjena Robena u desetom minutu nastavka.

Deluje da će HSV, za koji je ceo meč odigrao naš Filip Kostić, ove godine zaista ispasti iz lige, ali imajući u vidu šta su činili u poslednje dve sezone ne treba ih otpisivati dokle god postoji i samo matematička šansa.

S druge strane, ekipa Augzburga stigla je do veoma važnog trijumfa u gostima nad Hanoverom, čime je praktično prebrinula brige o opastanku – 3:1 (2:1).

Gosti su bili bolji od samog starta i zasluženo su poveli u 26. minutu preko Majkla Gregoriša, ali je nedugo zatim Selif Sane doneo izjednačenje domaćima.

Ipak, naš Gojko Kačar u poslednjim trenucima sjajno prati šut Kaubija i skreće loptu s peterca u mrežu, a Gregoriš u 83. svojim drugim pogotkom i definitivno rešava pitanje pobednika.

U preostala dva susreta videli smo jedan remi bez golova i još jednu veoma sigurnu predstavu domaćina. Herta i Frajburg podelili su bodove u Berlinu, dok je Hofenhajm bio siguran protiv Volfsburga – 3:0 (1:0).

Domaćoin je tako nastavio borbu za Evropu, od koje je sada udaljen samo jedan bod, a ni Liga šampiona nije nedostižna jer im Ajtraht Frankfurt, uz meč manje, beži samo četiri koraka. Strelci na ovom meču bili su Niko Šulc u 18, Serž Gnarbi u 77 i Gilavogi u 80. minutu, pogodivši svoju mrežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve